4 porsiyon,
Malzemeler:
- 40 cl süt
- 15 cl krema
- 100 gr beyaz çikolata
- 25 gr mısır nişastası
- 40 gr şeker
- 30 gr tereyağı
Ince beyaz çikolata kıyma ve büyük bir kase içinde saklıdır.
Ben kıyılmış ama tabii ki çikolata eritmek için başka bir yöntemi kullanabilirsiniz |
Süt biraz üzerinde nişasta çözülür. Rezerv.
O karamelize kadar sos tavada su biraz şeker ısınır.
Şeker caramelizing olduğunu |
Tereyağı ekleyin ısı dışarı Ardından, homojen kadar karıştırın.
karamel ve tereyağı |
Sonra, geri ateşte, karamel süt dökün. İlk başta karamel kristalize ama ısı ile eriyecek. Karamel tamamen eriyene kadar çok yavaş ısınır.
Sonra, hemen süt / nişasta karışımı ekleyin ve (her zaman karıştırma) kalınlaşır kadar pişirin. Sen daha fazla veya daha az akması, tercih nihai doku göre mısır nişastası miktarını ayarlayabilirsiniz.
Hemen doğranmış çikolata üzerine bu karışımı dökün, homojen kadar karıştırın. Kremayı ekleyin, tekrar karıştırın.
Çikolata tamamen eriyene kadar sonra kremayı ekleyin karıştırın |
Kaplara dökün ve doğrudan yüzeyde plastik film ve buzdolabına en az 2 saat ile bunları kapatın.
Bu tarif de koyu çikolata (Aslında, ilk koyu çikolata ile denedim) ile çalışır. Beyaz çikolata koyu bir daha tatlıdır çünkü burada Ancak, 40 gr 60 gr yerine, biraz daha şeker ekleyin. Ben de 2 çay kaşığı kakao tozu (şekersiz) eklendi, çikolata lezzet artırır.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder