Milföylü Makarna Böreği

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği makarna; Ucuz,pratik, lezzetli,raf ömrü uzun,kolay bulunabilir, düşük enerji içeren ve yüksek besin değerine sahiptir. Börekten salataya, ana yemekten garnitüre kadar pek çok şekilde karşımıza çıkan makarnanın domates, biber, fesleğen, süt, yumurta, soya, vitamin gibi çeşni içeren ve kepekli alternatifleri bulunmaktadır. Ancak şişmanlattığına dair yanlış inanışlar nedeni ile insanlar makarna yemekten kaçınmaktadır. Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar açısından son derece yararlı bir besindir. 

Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • yarım paket fiyong makarna
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı süt
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Milföy hamurunu açmak için un
Yapılışı:
Makarnayı kaynayan tuz ve yağ ilavesi ile haşlayın. Suyunu süzdüğünüz makarnalara ezilmiş beyaz peyniri kıyılmış maydanozu bir tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştırın.
Hafif erimiş milföy hamurlarının 3-4 tanesini yan yana tepsinizin boyuna göre koyup kenarlarından yapıştırın. Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile tepsinin boyuna göre açın. 
Tepsinin altını yağlayıp açtığınız milföy hamurunu yayın.
Bir kapta yumurtaları çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı sütü karıştırıp sos hazırlayın. Bu sostan 1 su bardağı  kadar ayırıp tepsideki milföy hamurunun üzerine dökün.Sosu hamurun her yanına yayın. Peynirli makarnayı soslu milföyün üzerine dökün.
Yine 3-4 tane milföy hamurunu aynı şekilde yan yana yapıştırıp unla  açarak büyütün. Tepsideki makarnanın üzerine yayın. Milföyün üzerine kalan sosu döküp  bıçakla fazla derin kesmeden dilimleyin. Milföylü makarna böreğinin üzerine susam çörek otu serpip 180 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...