6 yapar lussekatter ,
Malzemeler : - 200 gr un - 120 ml süt - 40 gr şeker - 40 gr tereyağı - 1/2 çay kaşığı zerdeçal (veya daha iyisi, safran bir ışık tutam) - 1 / 2 tatlı kaşığı kakule - 1 tatlı kaşığı tuz - 10 gr taze maya - 12 kuru üzüm
Geniş bir kapta, un, şeker, zerdeçal toplamak; kakule, tuz ve taze maya (ufalanmış). Tereyağını eritin ve süt (daha önce hafifçe ısıtılmış) içine karıştırarak, kuru maddeler üzerine dökün ...
... Homojen ve pürüzsüz (yaklaşık 5 ila 10 dakika) kadar yoğurun. Bez parçası ile kaplı 1h30 dinlendirin.
Ardından, 6 adet hamur bölmek bir dize sonra "S" olarak şekil oluşturur.
Pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde koyun. Her girdap merkezinde bir kuru üzüm yerleştirin. Onları (hala bezle kaplı) 1 saat mayalanmaya bırakın.
Sonra yumurta sarısı ile fırçalayın ...
... Ve (sizin fırın göre) yaklaşık 10 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder