ŞEFTALİ VE LİMON

ŞEFTALİ VE LİMON Terrine GRANITA


Bir soğutulmuş tatlı zaman yaz çok sert!

6 porsiyon,

Limon Granita :
- 30 cl su
- 15 cl limon suyu (3 ~ 4 limon)
- 75 100 gr şeker

limon sahip

Tamamen eriyene kadar şeker ile suyu kaynatın. Ardından, limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. 


Oda sıcaklığında olduğunda, büyük bir kapta dökün ve dondurucu içine yerleştirin. O dondurmak başladığında 1 saat sonra ya da, bir çatal ile kazıyın. 2 veya 3 saat daha geri dondurucuya koymak ve bunu her 30 dakikada bir veya her saat kazımak, üzerinde bir göz tutmak, bunu anlamaya edeceğiz.

o dondurmak başladığında bir çatal ile kazımak

Nihai sonuç bu (daha fazla veya daha az ince) gibi görünmelidir
Sen onlara granita hizmet etmek limon kabukları tutabilirsiniz. Yani, limon kalan etini kesip bir çay kaşığı veya bir küçük bıçak kullanın. Dondurucuda Rezerv.

Porsiyon kadar dondurucuda limon kabuklarını koyun


Şeftali Terrine :  
- 5 ila 6 şeftali.
- 60 ml su
- 60 ml portakal suyu
- 15 20 gr şeker
- 30 ml şarabı
- Jelatin 1,5 sayfalık (3 gr) 
- Tarçın ve / veya zemin zencefil (ya da istediğiniz herhangi bir baharat ya da hiç baharat) tutam

Soğuk su, jelatin yaprak hidratı.
Şurubu hazırlayın:
Kaynatın ve bir küçük tencerede yarım liman şarap azaltır. 

yarı yarıya liman şarap azaltılması

Sonra, hemen su, portakal suyu, şeker ve baharat ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatın. Jelatin ekleyin, ateşten alın. Bir süre soğumasını bekleyin.

portakal suyu, su, bazı baharat ve ısı dışarı jelatin


, Şeftali soyma çukur kaldırmak ve çok ince (2 mm) keskin bir bıçakla dilimleyin.

nektarin

Sonra, neredeyse üstüne kadar kalıplarda bu dilimleri düzenlemek biraz boşluk, yaklaşık 0,5 cm bırakın. Üste meyve şurubu dökün. Daha sonra belirlenen sıvı biraz daha ekleyelim. Hemen buzdolabında 2 ya da 3 saat için kalıpları yerleştirin. Burada silikon kalıpları kullanılır ama sadece plastik film ile hat akla, başka kalıplar kullanabilirsiniz. 


Zaman hizmet anda, ince kaldırmak terrines sıcak su onları 5 saniye dalan kendi kalıpları. Limon granita ile dolu bir limon kabuğu ile servis yapın.



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...