ŞEFTALİ VE LİMON Terrine GRANITA
Bir soğutulmuş tatlı zaman yaz çok sert!
6 porsiyon,
Limon Granita :
- 30 cl su
- 15 cl limon suyu (3 ~ 4 limon)
- 75 100 gr şeker
limon sahip |
Tamamen eriyene kadar şeker ile suyu kaynatın. Ardından, limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında olduğunda, büyük bir kapta dökün ve dondurucu içine yerleştirin. O dondurmak başladığında 1 saat sonra ya da, bir çatal ile kazıyın. 2 veya 3 saat daha geri dondurucuya koymak ve bunu her 30 dakikada bir veya her saat kazımak, üzerinde bir göz tutmak, bunu anlamaya edeceğiz.
o dondurmak başladığında bir çatal ile kazımak |
Sen onlara granita hizmet etmek limon kabukları tutabilirsiniz. Yani, limon kalan etini kesip bir çay kaşığı veya bir küçük bıçak kullanın. Dondurucuda Rezerv.
Porsiyon kadar dondurucuda limon kabuklarını koyun |
Şeftali Terrine :
- 5 ila 6 şeftali.
- 60 ml su
- 60 ml portakal suyu
- 15 20 gr şeker
- 30 ml şarabı
- Jelatin 1,5 sayfalık (3 gr)
- Tarçın ve / veya zemin zencefil (ya da istediğiniz herhangi bir baharat ya da hiç baharat) tutam
Soğuk su, jelatin yaprak hidratı.
Şurubu hazırlayın:
Kaynatın ve bir küçük tencerede yarım liman şarap azaltır.
yarı yarıya liman şarap azaltılması |
Sonra, hemen su, portakal suyu, şeker ve baharat ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatın. Jelatin ekleyin, ateşten alın. Bir süre soğumasını bekleyin.
portakal suyu, su, bazı baharat ve ısı dışarı jelatin |
, Şeftali soyma çukur kaldırmak ve çok ince (2 mm) keskin bir bıçakla dilimleyin.
nektarin |
Sonra, neredeyse üstüne kadar kalıplarda bu dilimleri düzenlemek biraz boşluk, yaklaşık 0,5 cm bırakın. Üste meyve şurubu dökün. Daha sonra belirlenen sıvı biraz daha ekleyelim. Hemen buzdolabında 2 ya da 3 saat için kalıpları yerleştirin. Burada silikon kalıpları kullanılır ama sadece plastik film ile hat akla, başka kalıplar kullanabilirsiniz.
Zaman hizmet anda, ince kaldırmak terrines sıcak su onları 5 saniye dalan kendi kalıpları. Limon granita ile dolu bir limon kabuğu ile servis yapın.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder