Üç parçalı tablo


Bir karamel hazırlayın: Küçük bir tencerede şeker dökün, su ve bazı limon suyu damla ile pek kapsamaktadır. Kızarana kadar pişirin. Ardından, süt dökün karamel tamamen eriyene kadar pişirin ...


 4 porsiyon yapar Karamel Mousseline Krem :  
(önceki gün) 150 gr süt -
 - 1 yumurta sarısı  
- 5 gr şeker 
 - 25 gr şeker (karamel için)
 - 10 gr un  
- 5 gr mısır nişastası (oda sıcaklığında) 30 gr tereyağı 
- Bir karamel hazırlayın: Küçük bir tencerede şeker dökün, su ve bazı limon suyu damla ile pek kapsamaktadır. Kızarana kadar pişirin. Ardından, süt dökün karamel tamamen eriyene kadar pişirin ...













Bir kapta, daha sonra unları ekleyin, şeker yumurta sarısı yendi ...

Sonra tekrar tavaya dökün, previus karışımı üzerine sıcak süt dökün, ve koyulaşıncaya kadar pişirin ...

krem kalın olması gerekir. Soğumaya bırakın, oda sıcaklığına ulaşmak zorundadır.

Bir kapta tereyağı yumuşatılmış, bunu kırbaç ...

Sonra enerjik kırbaçlanan 3 kez karamel krem ​​ekleyin ...

Silikon kalıpları (burada 4 cm çapında yarım küre) doldurun. Mükemmel uçak olmak üzere üst Düzey. Rezerv ...

Vanilya Panna Cotta : (önceki gün)  - 75 gr krema - 10 gr şeker - 1/2 çay kaşığı vanilya aroması (toz) - 1/2 jelatin tabaka (1 gr)






En az 5 dakika soğuk suda jelatin hidrat.
Daha sonra ısı dışarı jelatin ekleyin, kaynatın krema, şeker ve vanilya tadı getirin. Tümüyle çözülene kadar karıştırın ...

Silikon tavada bu krem ​​dökün. Sonra derin dondurucuya yerleştirin.

Tatin :
(önceki gün) - 1 elma - 30 gr tereyağı - karamel için: 50 gr şeker, su, limon suyu.




Peel ve çekirdek elma, daha sonra küçük küpler (0,5 cm kenar) içine kesilmiş ve tereyağı ile bir tavada onlara 5 dakika pişirin ...

, Karamel hazırlayın su biraz şeker pişirmek ve karamelize kadar limon suyu düşer. Ardından silikon kalıplarda biraz dökmek ...

Elma ile kalıpları doldurun. sonra bazı ekstra elma ekledikten sonra elma kısaltır. 15-20 dakika süre ile bir fırında yerleştirin. Dondurucuda, bir kaşıkla, yer onları basın hafifçe elma soğumaya bırakın.

Ganaj Montée Kakule : (önceki gün) - 70 gr beyaz çikolata - 150 gr krema (100 gr + 50 gr) - 1/2 jelatin tabaka (1 gr) - 1/2 çay kaşığı kakule






Bir su banyosu içinde beyaz çikolata eritin. Daha sonra jelatin (previsouly 5 dakika soğuk suda sulu) ekleyin, kakule ile 50 gr krem ​​ısıtın ... 

Sonra soğuk krem ​​(100 gr) ekleyin, erimiş çikolata üzerinde sıcak krem ​​ekleyin. Gece boyunca dondurucuya koymak ....

Dacquoise :
- 2 yumurta akı
- 70 gr şeker
- 80 gr badem zemin
- 10 gr un (isteğe bağlı, daha yapıyı elde etmek için yardımcı olabilir)

pürüzsüz kadar yenerek tutmak, daha sonra 2 kez şeker ekleyin sert kadar yumurta akı yendi . Sonra ince öğütülmüş badem ve unu katlayın ...

Bir pasta çanta yardımı ile kağıt pişirme ile kaplı bir fırın tepsisine üzerine yayıldı. 15 dakika (önceden ısıtılmış fırında, orta ısı) pişirin. Rezerv.

Sünger Kek
- 2 yumurta akı s

- 2 sarısı
- 65 gr un
- 50 gr şeker

- kakule şurubu (50 ml su, 25 gr şeker, 1/2 çay kaşığı kakule) emmek için

şeker ve sarısı çırpın ...

Sonra önceki karışımın içine ince bunları kat, sert de kadar yumurta beyazlarını çırpın ...

Sonra ince un kat ...

) 1,5 cm kalınlığında pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerine yayıldı ve 8 ila 10 dakika boyunca önceden ısıtılmış fırında (orta ateşte) yerleştirin. Soğumaya bırakın. Rezerv.

Montaj : buzdolabı ganache Montée dışarı atın ve bir Chantillly gibi yendi.



Pandispanya 12 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde kesin. Biraz yaymak ganache montee tarafında ve onlara bazı kavrulmuş badem sopa (doğranmış). Bir kakule şurup (50 gr su, 25 gr şeker, 1/2 çay kaşığı kakule) ile sünger kek fırçalayın. Düzenle ganache Montee bir pasta çanta yardımı ile sünger kek bitti. Buzdolabında Rezerv ...

Kes Dacquoise 12 cm ve 4 cm genişliğinde. Onlara karamel 1 yarım küresini yerleştirin mousseline krem defrost onlar kadar buzdolabında, tatin ve panna cotta ... Reserve ...

Ne zaman ganache Montée yarım küre ve defrost ve ayarlanır, üzerinde yarım küreler ile Dacquoise yerleştirin ganache montee sonra, bazı süsleyin arlettes . Servise kadar buzdolabında saklıdır.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...