LJB Maracuja

Bir tatlı benim yeğenleri ve ablam için yapılmış. Bir shortcrust, bir tutku meyve ve kireç krem diplomate , bir tutku meyve çekirdeği, bir sütlü çikolata ve tutku meyve mus, ve üst bir serinletici tutku meyve jöle üzerinde.


6 porsiyon yapar Passion Fruit Çekirdek : - (konserve) 100 gr tutku pestil - 1 çorba kaşığı limon suyu - 10 gr şeker - 2 yumurta sarısı Geniş bir kapta, sarısı ve şekeri kırbaç ...




Tutku meyve hamuru Isı ...




, Sarısı üzerine dökün iyice karıştırın ve tavaya geri koyun ...


Nazik ateşte pişirin 85 ° C / 185 ° F, daha sonra yarım küreler silikon kalıplar (4 cm çapında) dökmek ulaşıncaya kadar. Tamamen donmuş olana kadar bir süre sonra derin dondurucuya yerleştirin aşağı soğumaya bırakın.

Passion Fruit ve Kireç Krem Diplomate'den :
 - 250 gr tutku pestil 
 - 1/2 kireç kabuğu rendesi  
- 1 Tbps'dir limon suyu  
- 2 sarısı  
- 15 gr şeker  
- 25 gr mısır nişastası  
- 150 gr krema  
- 2 jelatin yaprak



Daha sonra homojen kadar mısır nişastası ve lezzet, ritmi ekleyin, geniş bir kapta şeker ile sarıları çırpın ...


Soğuk suda jelatin hidratı.
, Tutku meyve hamuru ısıtın önceki karışımın üzerine dökün, sonra tekrar tencereye koyun ve koyulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin.


Zaman hala sıcak krem ​​haline (süzülmüş) jelatin ekleyin. Jelatin tamamen eriyene kadar iyice karıştırınız. Oda sıcaklığına ulaşana kadar (sürecini hızlandırmak için buzdolabında yer) soğumaya bırakın.

Yanı sıra bir kase soğuk çok soğuk krem ​​çırpın. Sonra tutku meyve krem ​​haline ince katlayın ...





, Tutku meyve çekirdeğini unmold
Yarım ile silikon yarım küreleri (7 cm çapında) doldurun creme diplomat daha sonra, merkezi bir tutku meyve çekirdeği uygulamak ...


Sonra üstüne daha fazla krem ​​Légère ile doldurun. Tamamen düz olması için üst Düzey. Tamamen donmuş kadar dondurucuda yerleştirin. (Birkaç saat veya gece boyunca)

Shortcrust Pasta :
 - 120 gr un  
- 80 gr yumuşatılmış tereyağ
- 30 gr pudra şekeri  
- 20 gr badem zemin  
 - 1/2 yumurta  
- Tuz tutam Krem tereyağı ile şeker, daha sonra zemin badem ve yumurta ekleyin ...





Homojen, un eklediğinizde, yine karıştırın ama overmix yok. Plastik film sarın ve en az 1 saat buzdolabında koymak.


3 mm kalınlığında hamur dışarı rulo, daha sonra küçük tart tava (10 cm çapında) alt yerleştirmek. Bir çatalla delin ve hamur yaklaşık 15 dakika önceden ısıtılmış fırın (yüksek ısı) koymak. 5 dakika soğumasını ve tava onları almak için bırakın. Rezerv.

Passion Fruit ve Sütlü Çikolata Mousse :  
- 50 gr sütlü çikolata  
- 50 gr tutku pestil  
- 100 gr krema  
- 1 jelatin levha , sıcak su banyosunda çikolatayı eritin ...





5 dakika soğuk suda jelatin hidrat,
Bir tencerede, daha sonra ısı dışarı jelatin (süzülmüş) Mix çözülünceye kadar ekleyin, tutku meyve hamuru ısınır.

Çikolata üzerinde tutku meyve hamuru dökün ve homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.



Bu karışım (oda sıcaklığında biraz daha) 30 ° c (çok soğuk) krem ​​kırbaç ve önceki karışımın içine ince katlayın ulaştığınızda. Montaj zamanı ...



 Meclis :


Tutku meyvesi çıkarın creme Diplomatı dondurucu ve kalıp ve shortcrust pasta ortasına yerleştirin. Tutku meyvesi etrafında çikolata / tutku meyve mus düzenleyin creme diplomat bir pasta çanta yardımıyla.

Bir tutku meyve jöle hazırlayın : Bir tencerede, ısı 70 gr tutku pestil, ısı dışarı 3 jelatin yaprak (önceden sulu ve süzülmüş) ekleyin, daha sonra düz bir kap üzerinde 3 mm kalınlığında bu karışımı yayıldı. Ayarlamak için buzdolabında yerleştirin. 





Jöle ayarlandığında, bazı kareler kesip üstüne yerleştirin, biraz kireç lezzet katmak. (- 4 saat +) tamamen defrost kadar buzdolabında bekletin.

Çekirdek mükemmel akıntısı olduğunu !! ^^



 
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...