4 porsiyon yapar
Creme Brulee :
Ben 7 cm çapında yarım küre silikon kalıp kullanılır.
1 veya 2 gün önce bu adımı yapın.
- 60 ml krema
- 1 yumurta sarısı
- 10 gr şeker
- Vanilya lezzet bazı damla
Şeker ile yumurta sarısını çırpın, daha önce haşlanmış krem dökün. (Eğer Açıkçası çok fazla bir yeterli oldu, 2 yumurta sarısı görebilirsiniz)
Karışım homojen olduğunda, kalıp içinde 1,5 yemek kaşığı dökün. Yarım hemen önceden ısıtılmış fırında (120 ° C / 248 ° c) yaklaşık 20 dakika boyunca sıcak su (su banyosu) ve yer ile doldurun, bir büyük kap kalıp yerleştirin. Karışım kaynamaya değil ve merkez hala titreyen zaman yapılır. Tamamen o gece dondurucuya koymak soğumasını bırakın. Onlar donmuş zaman, kalıp bunları kaldırmak dondurucuda saklayın, biz yine kalıp gerekir.
Trabzon Hurması Komposto : bir gün önce bu adımı yapın. - 250 gr Trabzon hurması eti (yaklaşık 2 hurmalar) - 20 gr şeker - 1 tatlı kaşığı limon suyu - 1 jelatin sac şeker şurubu için: - 150 ml su - 75 gr şeker Featuring: Trabzon hurması!
Persimmons soyma ve meyve ortasında 4 güzel ve ince dilim kesti. Şurup (yaklaşık 30 saniye) onları beyazlatmak. Rezerv.
şurubu tutmak, bir sır yapmak için ihtiyacınız olacak.
Soğuk suda jelatin hidratı.
Sol persimmons doğrayın ve 5 dakika boyunca şeker ve limon suyu ile kısık ateşte pişirin. Çözülene kadar karıştırın, jelatin ekleyin ....
Kalıp (aynı kalıp, 7 cm yarım küreler) altındaki Trabzon hurması bir dilim koyun ... sonra buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın ... krem brulée için bir odayı terk, komposto ile doldurunuz .. .
Dondurulmuş kadar sonra hala kompostolar üzerinde donmuş ... birkaç saat dondurucuda koyun krem brulée parçalarını yerleştirin, (o kalıplardan kompostolar kaldırmak için yardımcı olur)
Dacquoise :
Bu adım aynı zamanda bir gün önce yapılmalıdır. - 80 gr yumurta akı (yaklaşık 2 yumurta akı) - 80 gr badem tozu - 70 gr şeker. , daha sonra şekeri ekleyin ve dayak tutmak sert kadar yumurta akı yendi Pürüzsüz ve kremsi kadar.
Sonra ince badem tozu katlayın ...
Ne zaman homojen, pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1 cm kalınlığında yayıldı. 15 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koymak (daha az olması buna göz kulak olabilir). Soğumaya bırakın.
Sonra bunun dışında 7 cm çapında daireler kesin. Sonra pişirme kağıdı veya plastik film ya da rhodoid levha ... Rezerv onları satır, kalıp alt dacquoise çevreleri bırakın.
Beyaz Çikolatalı Mousse : - 100 gr beyaz çikolata - 200 gr krema - 2 jelatin yaprak
Bir tencerede 50 gr krem ısıtın. Çikolata doğrayın ve (çok düşük ateşte) sıcak krem üzerine koydu.
Tamamen melded kadar, daha sonra, jelatin ilave jelatin eriyene kadar tekrar karıştırın ... Büyük bir kase karışımı yerleştirin karıştırın. Krem şanti hazırlayın: yanı sıra büyük bir kase soğuk Yeri 150 gr soğuk krem ve kırbaç o doruklarına oluşturur kadar ....
Sonra, ince ganache (beyaz çikolata ve krema) içine krem şanti kat ...
Dondurulmuş (birkaç saat, örneğin gece) kadar dondurucuda dacquoises üzerinde köpük ... Yer dökün.
Montaj : Örneğin öğle yemeği için Sabah. - 125 gr antep fıstığı - şeker şurubu - 1,5 jelatin yaprak
Sır hazırlayın, jelatin hidrat. Daha sonra ısı dışarı jelatin ekleyin, şeker şurubu kadar ısıtın. Çözülene kadar karıştırın. (Oda sıcaklığını) soğumaya bırakın.
, Fıstık doğrayın dondurucu ve kalıplardan mus çıkarın. Sonra sır ile köpükleri yan fırça ve antep fıstığı onları rulo.
, Dondurucu ve kalıplardan çıkarın komposto köpükleri üzerine koyun. Buzdolabı birkaç saat içinde defrost edelim.
Artık donmuş zaman, sır ile komposto üstleri fırçalayın. (Sır zaten ayarlanmış ise mikro dalgalar birkaç saniye o kadar ısıtabilir).
İçinde ...
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder