Ayva Marmelada (ayva ezmesi) :
2 Ayvaları -
- Şeker önce en az bir gün bu adımı yapın.
Peel ve çekirdek ayva, daha sonra küçük parçalar halinde kesilmiş ve bir tencereye koyun, su ve 1 çorba kaşığı şeker ile kaplayın, 20 ila 30 dakika pişirin.
Bittiğinde, suş (su bazı tutmak), bir blender çok ince karıştırın gerekirse biraz su ekleyin.
Şeker ekleyin, tencereye geri koyun bu pişmiş ayva eti (yaklaşık 250 gr var), tartılır (ayva et ağırlığının yaklaşık% 80, ben 150 gr şeker koymak) ...
... Ve (ı her zaman karıştırarak, 15 ila 20 dakika söyleyebilirim) çok kalın kadar pişirin. daha bunu kararır daha soğuk daha sonra o sert olacak pişirin.
Bittiğinde, plastik film ile kaplı bir kapta dökün. Soğumaya bırakın ve daha sonra buzdolabında saklıdır.
Crème Légère : - 25 cl süt - 2 yumurta sarısı - 50 gr şeker - 35 gr un - 1 çay kaşığı vanilya aroması - 50 gr tereyağı - 2,5 jelatin yaprak - tuz tutam - 20 cl krema + 20 gr şeker
(ayrıca Diplomate denir, Tutti Frutti-...) krem légère temelde bir pasta krem jelatin ile sıkışmış ve ince bir Chantilly ile harmanlanmış olduğunu.
Soğuk suda jelatin yaprak hidrat ...
Bir tencerede süt koymak kaynamaya başlayıncaya kadar ısınmasına: pasta krem hazırlayın. Bu arada, geniş bir kapta, daha sonra, şeker un, tuz, bir tutam vanilya ve lezzet sarısı yendi. Iyice karıştırın, sıcak süt dökün ...
... Tencerede geri koymak ve koyulaşıncaya kadar (2-3 dakika) pişirin. Isı dışarı jelatin önceden süzülmüş ve parçalar halinde tereyağı kesim ekleyin. Homojen hale gelene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar soğumaya bırakın.
Bu arada (aşağıya bakınız) choux pasta hazırlamak dikkat edin ...
Pasta krem, oda sıcaklığında olduğunda bu zirveleri oluşturan biraz daha uzun kırbaçlanan tutmak başladığında, şeker ekleyin, hem de bir kase soğuk çok soğuk krem kırbaç, sonra pasta krem haline ince katlayın. Hazır kullanılacak ...
Choux Pasta :
- 100 gr un
- 165 gr su
- 2,5 3 yumurta için
- 50 gr tereyağı
- 1 düzeyin kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
O fırın tepsisine (sizin istediğiniz boyutta göre # 15 # meme 10), bir pasta çanta yardımı ile şekil halkaları bitince (pişirme kağıdı ile kaplı). 170 ° C / 338 ° F 35 dakika önceden ısıtılmış fırında koyun. (Eğer choux kurumasını yapıştırın yardımcı olabilir, son 10 dakika aralık hafifçe kapıyı fırında yapabilirsiniz). Soğumaya bırakın.
Karamelize Ceviz :
- 50 gr şeker
- 25 gr tuzlu tereyağı
- 50 gr krema
- limon suyu damla
- su - ceviz su biraz limon suyu damla ile küçük bir tencerede şeker koyun. Cook kadar (çok kahverengi fazla illâ o acı olacak ama) kahverengi.
Ardından, tereyağı ekleyin daha sonra erimeye kremayı ekleyin, homojen kadar karıştırın edelim. Ceviz ile bu karamel sos bazı karıştırın. Soğumaya bırakın.
Meclis :
2. Place biraz choux pasta kron Slice krem légère (bir pasta çanta ya da bir kaşıkla) alt. Sonra küçük parçalara ayva ezmesi kesilmiş ve (üzgünüm bu adımın bir resim çekmek için unuttum) krem ilk tabakası üzerinde bu parçaların bazıları düzenlemek. Sonra krem başka bir katman ile örtün.
Karamelize ceviz ve bazı karamel soslu choux pasta kron üstleri süsleyin. Krem üzerine yerleştirin. En az 1 saat buzdolabında saklıdır.
İçinde ...
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder