Tatlı pirinç





Arroz doce (tatlı pirinç) ünlü Portekizli tatlı. 

4 porsiyon yapar

Malzemeler 
- 75 cl süt
- 25 cl su
- 50 gr şeker
- 125 gr pirinç (risotto için pirinç kullanılır)
- 25 gr tereyağı
- 1 tarçın çubuğu
- 1 büyük şerit limon kabuğu
- Tuz tutam

Bir tencerede süt dökün ve ısınır.


  
Tarçın çubuğu ve (bir çok hızlı buharlaşmasını önlemek için kapalı) Başka bir tencerede 5 dakika limon kabuğu ile su kaynatın.
Su tamamen emilir kadar Sonra pirinç ve tereyağı, aşçı (ortaya) ekleyin.

Limon kabuğu ve tarçın ile su dk kaynatın 5 edelim, sonra pirinç ve tereyağı ekleyin

Şimdi şeker ve pirinç üzerinde süt kepçe ekleyin ve (biz risotto pişirmek için ne gibi) tamamen süt emmek için izin verir. Sonra süt bir daha kepçe ekleyin ve pirinç bitene kadar böylece (bir süre, yaklaşık 30 dakika sürebilir). pirinç krem ​​ve (soğuma zaman sıvıyı absorbe edecek) oldukça nemli olmalıdır.

pirinç suyu emmiş zaman, böylece şeker ve sıcak süt ilk kepçe ve ekleyin ...
Bu arada, 10 ~ 15 dakika dinlenme muhallebi sosu hazırlamak için izin verin.

Creme Anglaise (muhallebi sos) :
- 12 cl süt
- 12 cl krema
- 3 yumurta sarısı-
- 25 gr şeker
- 1/2 vanilya şekeri paket

Bir tencerede krema ve süt ısıtın. Bu renk aydınlatan kadar geniş bir kapta sarısı ile şeker çırpın. Önceki karışımın üzerine sıcak krem ​​dökün. İyice karıştırın.

, şeker ile sarısı kırbaç sonra sıcak süt / krema karışımı dökün ...


Geri Tencereye dökün ve 83 ° ~ 85 ° C (181 ° ~ 185 ° F) ulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin ya da biraz kalınlaşır kadar (hafifçe mantolar ahşap kaşık).

Eğer hiçbir termometre varsa, muhallebi hafifçe kat ahşap kaşık vardır

Pirinç içine bu muhallebi katlayın.

pirinç muhallebi sosunu ekleyin


Ayrı kaplarda dökün. Soğumaya bırakın.


Tarçın tozu ile süsleyin. 
tadını çıkarın!






İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...