Kayısı Sos Tatlı






Bugün, lezzetleri ile bir tatlı İtalya , bir panna cotta bir ile kayısı sos ve amaretti bisküvi.

4 porsiyon yapar

Amaretti  :
- 90 gr badem zemin (tercihen kavrulmuş)
- 75 gr şeker
- 1 yumurta-beyaz
- 1/2 çay kaşığı badem ekstresi (isteğe bağlı)
- Pudra şekeri 

Bence bu bir gün önce Amaretti hazırlamak için tercih edilir.
Bir beze hazırlayın: bu zirveleri sonra pürüzsüz kadar her zaman yenerek 2 ya da 3 kez şeker eklemek oluşturmak başlayıncaya kadar yumurta akı yendi.



Sonra, ince beze haline zemin badem ve badem özü katlayın.


Şimdi, bir çay kaşığı (veya parmaklarınızı) yardımı ile hamurun küçük topları şekil ve toz şeker onları rulo.


(Onlar biraz büyümek için gidiyoruz çünkü uzayda onları) parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine dizip. Onlar geleneksel gibi bile parmakları ile hamur tutam yapabilirsiniz.


10 ~ 12 dakika ya da kızarana kadar (orta ateşte düşük) önceden ısıtılmış fırında koyun. Hermetik kutuya soğumaya ve rezerv bırakın.



Panna Cotta :
- 35 cl krema 
- 3 yumurta akı
- 50 gr şeker
- 1 vanilya çekirdeği (veya vanilya şekeri yarım paket)

Yarısında vanilya fasulye boyuna kesin ve tohumları kazıyın. Sonra krema ve şeker ile bir tencerede bakla ve tohum koydu. Daha sonra Çıban getirmek hemen ocaktan alın ve yaklaşık 30 dakika soğumasını da demlenmeye durmak ve izin.


(Sadece "mola" onlara) hafifçe yumurta beyazlarını çırpın ve önceden elenmiş krema ile karıştırın. Kırbaç etmeyin.

Gres cömertçe tereyağı ile Ramekins ve krem ​​karışımı dökün.


35 ~ 40 dakika su banyosu (zaten sıcak su) ve önceden ısıtılmış fırında (düşük ısı) pişirin. Yapıldığında onlar hala buzdolabı soğuk ile kalınlaştırmak olacak, biraz titreyecek gerekir. Yani, buzdolabı en az 2 saat bir süre ve rezerv soğumasını bekleyin.

Şimdi bir şey söylemek zorundayım: ! jelatin ile yapılan panna cotta gerçekten bu bir karşılaştırmak berbat yumurta akı ile Panna cotta kesinlikle ilahi! doku o, ağızda erir, gerçekten düzgün, tamamen farklı değil jelatinimsi tüm . Saf ipek!


Kayısı sosu :
- (Çukur olmadan soyulmuş ve) 250 gr kayısı
- 25 gr şeker
- 6 cl su 
- 1 çorba kaşığı limon suyu 

Peel kayısı çukur kaldırmak ve. Kabaca bunları kesmek.


Su ve bir sos tavasında şeker toplayın, bir taşım kaynatın ve meyve ve limon suyunu ekleyin. Cook nazik ateşte 10 dakika kapalı.

Kayısı boşaltın (ve ayrı şurup tutmak) daha sonra bir blender karıştırın, en az 2 saat soğumaya ve buzdolabında bırakın. O (aynı zamanda buzdolabında saklıdır) Kalan şurubu bazı eklemek kalın ise zaman soğuk, doku göz atın.



Zaman hizmet anda, ramekins her panna cotta unmold (ona yardım etmek ramekins kenarında ince bir bıçak çalıştırın). 
Serve panna cotta , soğutulmuş kayısı soslu bazı kayısı dilimleri ve 1 veya 2 Amaretti.

); biz üstüne vanilya tohumu görebilirsiniz, gerçekten iyi değil aradılar ama en azından gerçek vanilya kullanım kanıtı var

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...