PASTILLA & baklava ARASINDAKİ ŞEY
Mango, badem krema ve fıstık ile pastilla veya baklava bir tür.
8 porsiyon,
Malzemeler:
- 10 tuğla yaprak (hatta Fillo yaprak)
- 2 mango
- 125 gr zemin badem
- 125 gr şeker
- 125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
2 - bütün yumurta
- 100 gr doğranmış fıstık (soyulmuş ve kavrulmuş)
- 100 gr yaprak fırça eritilmiş tereyağı
ve şeker şurubu için:
- 150 gr şeker
- 85 ml su
- 3 yemek kaşığı rom (ama portakal çiçeği suyu gibi istediğiniz lezzet kullanabilirsiniz)
Şeker şurubu :
Biz oda sıcaklığında gerek çünkü ilk şeker şurubu hazırlayın.
Küçük bir tencerede şeker ve suyu toplamak, sonra rom (ya da başka bir lezzet) ekleyin, ateşten alın ve soğuk bırakın, kaynatın 1 veya 2 dakika getirmek.
ısı dışarı rum (ya da başka bir lezzet) ekleyin |
Kavrulmuş Mango :
Peel sonra, 5 dakika veya daha az sırasında bir tavada tereyağı ile biraz kavurun bunu isterseniz yarım limon suyu ve tarçın biraz eklemek, mango dilim ve.
mango kavurma, tarçın isteğe bağlıdır |
Badem Krem :
Geniş bir kapta, şeker, tereyağı ve öğütülmüş badem birlikte harmanlayın. Ne zaman homojen yumurta ekleyin.
şeker, badem, tereyağı ve yumurta |
Montaj :
tuğla yaprak |
Biz bir tart kalay ve bir pasta fırça gerekir.
Tereyağını eritin ve tart kalay alt fırçalayın.
Onları üst üste ve tart teneke onları dışarı dökülüp tart teneke içinde 4 tuğla yaprak yerleştirin. Sonra başka bir tuğla levha, ortada bu kez ekleyin, tereyağı ile fırçalayın, tekrar fırçalayın.
tereyağı ile fırçalayın unutmayın |
Daha sonra kavrulmuş mango dilimleri düzenlemek, tuğla yaprak bu ilk tabakası üzerinde badem krem sürün.
tuğla yaprak ilk katman üzerinde badem krem ve mango |
Her zaman fırçalama, mango ve badem krem üzerinde 2 daha tuğla yaprak döşeyin. Sonra doğranmış fıstık yayıldı.
2 daha fazla tuğla yaprak yatıyordu ve fıstık yaymak |
Şimdi, tart teneke dışarı dökmek tuğla yaprak kat daha fazla tereyağı ile fırçalayın unutmayın. Son 3 yaprak döşeme ve tereyağı ile cömertçe tekrar fırçalama tamamlayın. Keskin bir bıçakla 8 kısım bunu dilimleyin.
pişirmek için önce dilim |
Yaklaşık 35 ~ 40 dakika ya da kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koyun. Sonra fırından çıkarın ve mango pastilla / baklava bu tür üzerinde hemen şeker şurubu yayıldı.
Soğuk bırakın ve bir nane çayı ile keyfini çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder