Kalpleri ve kafatasları ile gösterilen bir Joconde bisküvi, karamelize badem, çilek ve ahududu kompostosu, bir çilek Mus ve jöleli ahududu sos ile serpilir bir dacquoise.
Benim güzel yeğenleri için.
4 porsiyon yapar
Baskılı Joconde Bisküvi :
Bir Sigara hamuru hazırlayın ,
- 15 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 15 gr pudra şekeri
- 15 gr yumurta beyazı
- 15 gr un
- Kırmızı gıda boyası
Bir kapta, tereyağı ile şeker önceden yumuşatılmış birleştirir. Sonra yumurta-beyaz ekleyebilir ve homojen kadar dövdü ...
Un ve gıda boyası (burada toz var) ekleyin, sonra birleştirir.
Eğer bir silikon mat üzerine istediğiniz gibi ince yayıldı. Burada kalpleri ve kafatasları yaptı ...
Ben bir kağıt üzerinde desenleri çizdi ve sonra plastik bir levha ile bir şablon yaptı. Dondurucuda 30 dakika içinde yerleştirin.
, Joconde Bisküvi hazırlayın
- 37 gr badem zemin (daha önce mümkünse kavrulmuş, bu şekilde daha iyi)
- 37 gr pudra şekeri
- 15 gr un
- 1 tam yumurta
- (eritilmiş) 15 gr tereyağı
- 1 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı şeker
Geniş bir kapta, zemin badem, şeker, un ve kabarık kadar yumurtayı bir araya yendi. Sonra erimiş tereyağını ekleyin ve enerjik tekrar yendi.
Şeker ekleyin, sert kadar beyaz çırpın, 10 saniye daha yendi. Önceki meyilli içine dikkatli olarak katlayın.
Sigara hamur (dondurulmuş) üzerine dökün, 5 mm gibi ince yayıldı.
6 ila 8 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koyun. Dikkatli olun, çabuk yakar. Bittiğinde, silikon mat çıkarın.Rezerv.
Çilek ve Raspeberry Komposto :
- 100 gr çilek
- 30 gr ahududu
- 15 gr şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Küçük bir tavada, limon suyu ve yaklaşık 15 dakika şeker ile meyve yemek. Bu biraz kalınlaştırmak için vardır.Buzdolabında Rezerv.
Çilek Mousse :
- 50 gr beyaz çikolata
- 50 gr çilek coulis
- 25 gr krema
- 2 jelatin tabaka (4 gr)
- Kırmızı gıda boyası
- 200 gr krema
En az 5 dakika soğuk suda jelatin hidrat.
Sıcak su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Jelatin (süzülmüş) ekleyin ısı dışarı krem (25 gr) kaynatın. Hemen erimiş çikolata üzerine dökün. İyice karıştırın.
Çilek coulis dökün ve homojen hale gelene kadar karıştırın. Bu rezerve ganache buzdolabı en az 2 saat içinde.
Paça Ahududu : - 100 gr ahududu coulis - 10 gr şeker - 2 jelatin yaprak (4 gr) . 5 dakika için jelatin Nemlendirmejelatin (süzülmüş) ekleyin ısı dışarı, şeker Ahududu coulis ısıtın. Sonra düz bir kap üzerine dökün. Biz o kadar iyi kabı seçmek dışarı 4 diskleri 7 cm çapında yapmak gerekir.
Badem Dacquoise : caramelizes badem hazırlayın - 20 gr badem (doğranmış) - 10 gr şeker o (yumuşak ateşte) karamelize kadar küçük bir tencerede tüm malzemeyi birlikte pişirin.
, Dacquoise hazırlayın
- 30 gr şeker
- 30 gr yumurta beyazı
- 30 gr badem zemin (daha önce kavrulmuş)
Sert kadar yumurta akı çırpın, daha sonra parlak bir beze almak için tekrar yendi, 2 kez şeker ekleyin. Zemin badem içine özenle onu katlayın. Pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1 cm kalınlığında 4 diskleri şekillendirin.
Bazı serpin sonra yaklaşık 12 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koymak badem, karamelize edin. Tüm fırınlar farklı çünkü o bir göz atın. Bittiğinde, daha sonra, 5 dakika soğumasını bekleyin bir pasta kesici yardımı ile 6 cm çapında diskler kesilir. Rezerv.
Meclis : İşte ben 7 cm çapında kalıpları kullanın. (şeffaf plastik kağıt ile kaplı) Joconde bisküvi içine çizgili 22 cm uzunluğunda ve 4,5 cm genişliğinde kesin ve kalıplara yerleştirin.
Alt Dacquoise yerleştirin ve üzerine 1 yemek kaşığı güzel kompostosu ekleyin.
Mus sonuçlandırmak ,
, buzdolabı çilek ganache dışarı atın o kadar gevşetmek için biraz kırbaç. Bu zirveleri oluşturan kadar krem (200 gr) Whip (olsa düzgün tutmak). Ganache içine ince olarak katlayın ...
Üste Bu Mus ile kalıpları doldurun. Bir spatula ile üst Düzey. Buzdolabı en az 2 saat içinde yerleştirin.
Ne zaman seti, unmold ve plastik kağıdı çıkarın ...
7 cm çapında diskler halinde jöleli ahududu kesin ve üstüne koyun. İstediğiniz Sonra süsleyin. Hemen servis yapın ya da servise kadar buzdolabında saklayın.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder