Tromsø'da Blåmannen dağ ve Norveç lezzetleri esinlenerek bir tatlı. Bir sünger kek kakule ve rom şurubu, jöleli yaban mersini, kavrulmuş elma, kuru beze kabuk ve 2 çikolata batırılmış ganache montee aromalı, vanilya ve yaban mersini.
4 porsiyon yapar Sünger Kek : 1 yumurta sarısı - - 25 gr şeker - 1 yumurta beyazı - 30 gr un şeker ile yumurta sarısı çırpın. Sert kadar yumurta akı yendi ...
Hassas bir önceki karışıma sert yumurta-beyaz katlayın, sonra unu ekleyin ve ince de katlayın.
Pişirme (hafifçe yağlanmış ve floureed) kağıt ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1 cm kalınlığında Bu meyilli yaymak ve (daha fazla veya daha az da fırında göre) 10 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) pişirin. Bir pasta kesici yardımı ile 7 cm çaplı diskler sonra soğumasını şekillendirmeye izin verin.
Paça Yaban mersini : - 200 gr yaban mersini - 20 gr şeker - 1 çorba kaşığı limon suyu - 2 jelatin yaprak yaklaşık 5 dakika boyunca şeker ve limon suyu ile çilek kaynatın.
Daha sonra jelatin (daha önce 5 dakika boyunca soğuk suda sulu) ilave edin. Sonra düz bir kap üzerinde 1 cm kalınlığında dökün. Set kadar buzdolabında yerleştirin.
Ganaj Montee : vanilya ganache montee için: - 50 gr beyaz çikolata - 70 gr krema - 1/2 çay kaşığı vanilya aroması (toz) - 1/2 jelatin sac - 125 gr krema (çırpılmış)
5 dakika soğuk suda jelatin hidrat. Karıştırın, jelatin ekleyin, krema (70 gr) ısıtın. Daha sonra, sıcak krem dökün, bir ılık su banyosu içinde eritin içiçe kadar karıştırın. Vanilya lezzet ekleyin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Yabanmersini ganache Montee için:
- 50 gr beyaz çikolata
- 25 gr krema
- 50 gr yaban mersini coulis
- 1/2 jelatin sac
- (çırpılmış) 125 gr krema
, sonra 5 dakika boyunca kaynatın çilek bir elekten onları geçmek. Coulis 50 gr tutun.
Soğuk suda jelatin hidratı. Daha sonra ısı dışarı jelatin ekleyin, krema kaynatın. Sıcak su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Ardından, üzerine sıcak krem dökün homojen kadar karıştırın. Coulis ekleyin ve iyice birleştirir. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Beze Kabuklar : - 2 yumurta akı (yaklaşık 60 gr) - 120 gr şeker
Sert kadar yumurta beyazlarını çırpın, daha sonra pürüzsüz kadar her zaman yenerek, 2 ya da 3 kez şeker ekleyin.Sonra yarım küre kalıpları (7 cm çapında) yanlarını kapsar. Bir pasta torbası veya bir kaşık kullanın. 0,5 cm gibi, ince yapmaya çalışın. Ben daha iyi ince ama onlar sonra kırılgan olduğu için dikkatli olun, onları çok kalın yaptı.
1h30 2 saat - fırın (212 ° F 90 veya 100 ° C / 194 ° F gibi çok düşük ısı) yerleştirin. Onlara bir göz atın.
Kavrulmuş Elma : - 2 orta elma - 2 yemek kaşığı şeker - 25 gr tereyağı
Peel ve çekirdek elma. Daha sonra tereyağı ve şeker ile bir tavada 15 dakika orta ateşte 10 onları kızartma, küçük parçalar halinde doğrayın. Rezerv.
Meclis :
Elma ile beze kabukları doldurun. Sonra (bir pasta kesici, 7 cm çapında olan kesim) bir jöleli yaban mersini disk ile örtün.
Şurubu hazırlayın.
12 gr şeker ve 1/2 çay kaşığı kakule ile 25 gr su kaynatın. Sonra ısı çıkışı 1 yemek kaşığı rom ekleyin. Kullanmadan önce soğumasını bekleyin.
Bazı şurubu ile sünger kek fırçalayın. Sonra jöleli yaban mersini üzerine sünger kek yerleştirin. Onları toparlanma.
2 ganache Montee hazırlayın :
Buzdolabı vanilya ve yaban mersini ganache çıkarın. Bu zirveleri oluşturan ancak pürüzsüz tutmak kadar 250 gr krem (2 x 125 gr) çırpın.
2'de krem şanti bölün ve vanilya ganache ve yaban mersini ganache içine katlayın.
Alt vanilya ganache montee, ve üstüne yaban mersini ganache montee yayıldı. Plastik film ile sarın ve ince yukarı çekin. (burada Philippe Conticini onun beze limon tartlar için geçerlidir tekniği kullanılır)
İşte sonuç. Terbiye için bazı yaban mersini sopa. Hatta bazı yaban mersini sos ile.
İçinde:
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder