Puits d'Amour (Aşk Eh) klasik Fransız pasta. Bir puf böreği, choux pasta bir taç, çilek ve ahududu bir komposto, ve bir karamelize pasta krem.
4 porsiyon yapar
Çilek ve Ahududu ve Komposto : - 125 gr çilek - 50 gr Ahududu - 15 gr şeker - 1 yemek kaşığı limon suyu(Burada açıkça henüz sezonu değil çünkü donmuş meyve kullanılır!) 15 şeker Cook yavaş çilek dakika ...
Sonra 5 dakika daha pişirin, ahududuları ekleyin. Buzdolabında Rezerv.
Kabuklar :
- Puf böreği
- Choux pasta:
- 30 gr süt
- 30 gr su
- 1 tam yumurta (+ - 60 gr)
- 37 gr un
- 25 gr tereyağı
- bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- inci şeker
3 mm kalınlığında ve bir pasta kesici hamur 4 diskleri (+ -8 cm çapında) yardımı ile kesilir puf böreği dışarı rulo.Sonra pasta çanta boru puf böreği diskler üzerinde choux pasta bir taç (10 mm meme) ile. Yumurta ve su karışımı ile fırçalayın, sonra inci şeker serpin.
25 dakika (yüksek ısı orta) önceden ısıtılmış fırında koyun (kendi fırın göre, onlara bir göz tutmak gerekir).
Pasta Krem : - 200 gr süt - 2 sarısı - 25 gr şeker - 10 gr un - 10 gr mısır nişastası - 1/2 çay kaşığı vanilya aroması (toz) - 20 gr tereyağı
Süt ve tereyağı ısıtın. Sarısı yendi ve şeker daha sonra unları ekleyin, homojen hale gelene kadar tekrar yendi ...
Önceki karışımın üzerine sıcak süt dökün (yaklaşık 2 dakika) kalınlaşır kadar karıştırın güçlü, daha sonra orta ateşte geri tavaya bu karışımı koyun ve pişirin.
Doku Bkz. Vanilya lezzet ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu, oda sıcaklığına ulaşması gerekir.
Meclis :
Kabuk çilek ve ahududu kompostosu 1 çorba kaşığı koyun, sonra komposto üzerinde pasta krem koymak.Buzdolabı 1 saat içinde yerleştirin.
Sonra cömertçe kahverengi şeker ile krema üst serpin ...
ve bir demir semender (demir caramelizer) varsa veya daha sonra oksijen kaynağı ile ile karamelize ....
Üst güzel karamelize edilir! Yummy!
İçinde ...
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder