Kuru üzüm, susam, biber, chorizo ve kavrulmuş fındık aromalı ev yapımı krem taze peynirler.
5 küçük peynirler, yapar Malzemeler :
1 litre tam yağlı süt (inek veya keçi) - -
20 cl krema başka peynir üretimi veya 50 gr taze peynir gelen,
10 gr süt serumu
Bu adım laktik fermantasyon için
5 (eczane) mayası düşer - tuz sen, süt serumu kullanın süt için katılın ve 2 saat dinlenmeye izin verirseniz ...
Sonra kremayı ekleyin. Ben sadece peynir gibi daha kremsi, bu isteğe bağlıdır edin.
I (Fransa'da bu basıncının denir), eczacılıkta bir sıvı formunda mayası bulunan ...
30 ° C / 86 ° F süt ısıtın, daha sonra peynir mayası 5 damla ekleyin, ince karıştırın. Sonra bir bez ile kapalı donduracak bırakın 24 ila 48 saat . Benim durumumda ben, neden bilmiyorum, daha 48 saat oldu muhtemelen çünkü süt kalitesi veya sıcaklık. Neyse, bu adımı test etmek gerekir.
Süt kesik olduğunda, süt serumu (peynir suyu) serbest bırakmak için bir bıçak ile kesikler de geçerlidir. 1 saat daha dinlendirilir.
Gazlı bez ya da peynir altı suyu dışarı tahliye böylece bir tülbent ile kaplı bir elek içinde curds dökün. 6 ila 12 saat akmasına izin verin. Sen tutmak ve (süt fermente), daha sonra daha fazla peynir yapmak için peynir altı suyu bazı dondurabilir.
Küçük süzgeçler peynir koyun. Daha sonra, tuz ile üst serpin bunları 24-48 saat daha boşalmasını sağlar.
Eğer biraz yapışkan hala çok yumuşak ama doğru doku, ulaştığınızda sonra biraz daha tuz serpin (burada onları daha fazla zaman tahliye izin olmalıdır) ve sadece baharat, kuru üzüm gibi ne gibi bunları dönebilirsiniz, fındık, sarımsak ve otlar, vb tohumlar ... servise kadar buzdolabında yerleştirin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder