LA KATALANA [V.KOLLECTION *]

* V.Kollection sonraki hafta yapacağım verrines bir dizi.
İlki "La Katalana" Crema Catalana ile verrine vanilya, samur breton, bir Grand Marnier şurup taze portakal supremes, aromalı süt köpüğü karamel ve tarçın aromalı olduğunu.

4 verrines (24 cl) yapar 

Sablé Bretonca :
- 50 gr un 
- 20 gr badem zemin 
- 70 gr tereyağı (yumuşatılmış) 
- 35 gr şeker 
- 1 yumurta sarısı 
- tuz tutam

Yumuşatılmış tereyağı ile şeker krema, sonra birleştirmek, zemin badem ekleyin.

Sarısını ekleyin, tekrar birleştirmek. Ardından unu katlayın. Hamuru overmix etmeyin.

Pişirme kağıdı veya silikon mat ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1 cm kalınlığında hamur yayılır.

Yaklaşık 12 dakika önceden ısıtılmış fırında koyun, daha sonra 5 dakika soğumasını ve bir pasta kesici ile bunun dışında diskleri kesmek için izin. Rezerv.

Grand Marnier Şurubu : - 50 gr su - 50 gr portakal suyu - 10 20 gr şeker (zevkinize göre) 10 20 gr Büyük Marnier için - (veya Cointreau, ya da Üçlü Sec) 1 yemek kaşığı limon suyu - su ile kaynatın şeker kadar şeker tamamen eriyene. Sonra portakal suyu ekleyin.




Ve son olarak Büyük Marnier ekleyin. Rezerv buzdolabında kapalı.

Crema Catalana  : - 125 süt - 125 krema - 2 yumurta sarısı- - 35 gr şeker - 10 gr mısır nişastası - 1/2 çay kaşığı vanilya aroması (toz)







Sonunda kadar ki malzemeyi azaltılmış için o olduğunu fark çünkü burada 3 sarısı görebilirsiniz. Yani şeker sarısı yendi, ardından mısır nişastası ekleyin ve tamamen homojen hale gelene kadar tekrar yendi.

Vanilya ile krema ve süt ısıtın ve önceki karışımın üzerine dökün. Hızlı çırpın. Tencereye geri koyun ve koyulaşıncaya kadar pişirin (2 ~ 3 dakika)

Doğrudan krem ​​yüzeyinde plastik film kaplı 30 dakika soğumasını bekleyin.

Karamel ve Tarçın Köpük : - 30 gr şeker - 250 gr süt - 3 jelatin sac - tarçın (toprak) olarak tutam 5 dakika soğuk suda jelatin Nemlendirme. Daha sonra, su biraz küçük bir tencerede şeker koyun o caramelizes kadar pişirin.








Sonra hala sıcak karamel (projeksiyonlar mind) üzerine dökün toplam süt 60 gr tarçın karıştırın. Karamel toplam çözünmüş kadar oa kaynatın ver.

Süt (soğuk) geri kalanını ekleyin.

Daha sonra gaz 2 kartuşları ile şarj, bu karışımı Sift ve bir çırpma sifon dökün. Yaklaşık 5 saniye ve rezerv Shake it 2 saat buzdolabında aşağı yalan. 

Meclis : Bir portakal Peel ve Supremes çıkarmak ...



Her verrine 2 ya da 3 turuncu Supremes yerleştirin ...

Sonra Grand Marnier Şurup ile Supremes kapsamaktadır. Bir koyun Sablé breton (bu şurubu değmeyecek yüzden verrine ortasında takılıyor iyi) verrine içinde. Sonra (oda sıcaklığında) bazı crema catalana dökün. En az 2 saat süreyle buzdolabında koyun.

Sadece hizmet öncesi, kahverengi şeker ile üst serpin ...


... Ve bir darbe meşale yardımı ile karamelize. karamel tabakası gevrek olmalı !!!

Buzdolabı dışında sifon kırbaçlanan atın ve Astrum firması, bunu hissediyorum, sonra bazı tarçın ile crema catalana üzerinde bazı karamel ve tarçın serpin köpük hemen hizmet !
 
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...