Limon Mousse Kek


Bu geleneksel måneskinnsfromasj (Limon Mousse) tarifi ama bu gerçekten güzel Norveçli tatlı benim çok kendi yorumlama değil.Ama bunun ruhunu tutmaya çalıştım ...



 Måneskinnsfromasj (Limon Mousse) : 2 yumurta akı - - 20 cl krema (soğuk) - 3 jelatin yaprak - 50 gr şeker 60 ml limon suyu + 1 limon kabuğu rendesi - bir gün önce bu adımı hazırlayın. 


 Karbonat jelatin 5 dakika soğuk suda. Bir tavada, eriyene kadar jelatin (süzülmüş) karışımı ekleyin ısı dışarı sonra limon suyu, kabuğu ve şeker ısınır. Oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar soğumaya bırakın ....



Sert, daha sonra limon şurubu ekleyin homojen kadar dayak devam kadar yumurta akı çırpın ...

, Krem şanti hazırlayın bu zirveleri oluşturan kadar soğuk kapta soğuk krem ​​yendi. Bir önceki karışımın içine krem ​​şanti katlayın ve kalıplara dökün. Burada silikon yarım küre kalıpları kullanılır. En az 4 saat süre ile dondurucu içinde koyun ....

Sablé Breton  (Bir Fransız kurabiye bisküvi) : - 110 gr un - 2 sarısı - 90 gr tuzlu tereyağı (yumuşatılmış ve) - 80 gr şeker - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - Eğer tereyağı tuzlu olması yoksa 1/2 çay kaşığı tuz. sarısı ile şekeri çırpın ...




Yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve homojen hale gelene kadar yeniyor. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.Üzerinde hamur karışmaz.

Yaklaşık 1 cm kalınlığında pişirme kağıdı 2 yaprak arasındaki hamur dışarı rulo. 30 dakika süre ile buzdolabında ...

Bir fırın tepsisini üzerine yerleştirin ve (sizin fırın göre) 7 ila 8 dakika fırında koyun. Sonra, ne zaman hala sıcak, o (yarım küre kalıpları daha aynı çap) dışarı çevreler kesti. Soğumaya bırakın. Rezerv.

Limon muslar tamamen donmuş zaman, onları unmold ve bir kurabiye bisküvi üzerine koyun.

Buzdolabında Rezerv. Biz onları defrost istiyorum ama buzdolabı sıcaklığında hala soğuk. 

Sabayon : - 4 sarısı - 50 gr şeker - 10 cl portakal suyu - 5 cl limon suyu şeker, yumurta sarısı ve (cam veya metal) bir kapta toplayın juicse. Bir köpük kıvamına gelinceye kadar dayak başlayın ...



Sonra bir su banyosu üzerinde kase yerleştirin ve koyulaşıncaya kadar kırbaçlanan devam. (Sabırlı olmak, 10 ila 15 dakika sürebilir). Oksijen kaynağı ile servis tabağı ve kahverengi üst üzerinde sabayon biraz dökün. Şimdi 2 seçenek: ya hala sıcak istediğiniz veya soğuk istiyorum. İsterseniz bu buzdolabı 1 saat koyun soğuk. Ben soğuk limon Mus ile ilginç olduğunu düşünüyorum çünkü ben hala sıcak kullanılır.
Yüce (daha önce şeker serpilir) bir limon ile süsleyin ve hemen servis, sabayon üzerinde måneskinnsfromasj yerleştirin ...
 

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...