Çikolata Pasta Krem

 

Shortcrust : - 125 gr un - 75 gr tereyağı - 12 gr şeker - 15 ml su - 1 yumurta sarısı - tuz tutam- , aksi takdirde bir tane satın alabilirsiniz .  

Çikolata Pasta Krem : - 0,5 litre süt - 65 gr şeker - 2 tam yumurta - 50 gr çikolata - 1 çorba kaşığı kakao tozu  - 35 gr mısır nişastası- 35 gr amaçlı un - 10 cl krema


Bir tencerede süt koyun ve kaynatın getirmek. Bu arada o, büyük bir kapta yumurta ve şekeri çırpın un, nişasta ve kakao tozu ekleyin. İyice karıştırın.

Süt kaynar zaman, bir önceki karışımın içine yarısını dökün homojen kadar karıştırın, sonra kalınlaşır kadar her zaman karıştırarak, arka sos tavasında bu karışımı dökün ve pişirin. 

Daha sonra, çikolata (önceden doğranmış) ekleyin çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından, krema eklemek homojen kadar tekrar karıştırın.

2 mm kalınlığında pasta kabuk dışarı rulo ve küçük tart kalıpları koymak, bir bıçak ya da çatalla delin alt.

Çikolata krema dökün ve 1 saat buzdolabında 30 dakika yerleştirmek ....

Daha sonra 20 dakika süre ile ısıtılmış fırında (düşük sıcaklık) 'de yer. . En az 2 saat sonra 15 dakika soğumaya kendi kalıpları bunları kaldırmak ve buzdolabı koymak için bırakın 
Açıkçası böyle onlara hizmet edebilir ...

... Ya da (20 cl krema, 15 gr şeker ve vanilya şekeri bir paket ile) vanilya Chantilly yapabilirsiniz

Eğer ... Voilà istediğiniz gibi süsleyin!

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...