Turuncu kek

Kristal Turuncu kek


Bunu yapmak benim yolumdur  tropezienne  bir tatlı olarak hizmet etmek kek. 4 porsiyon, Kristal Turuncu Peal : - Bir portakal Peel - Şeker ve su Bu adım gün önce yapılabilir. , turuncu temizleyin kabuğu kesmek ve şeritler halinde dilim.





Acılık blanch 3 kez soğuk su koyun yani bu şeritleri kaldırmak ve kaynatın için, ... Bu çalýştýrmayý 2 kez daha tekrarlayın birkaç saniye kaynamaya bırakın ...

Drenaj, sonra onları tartmak ve şeker aynı miktarda bir tencereye koyun, sonra su ile kaplayın. Cook yavaş yavaş su neredeyse tamamen absorbe kadar.

Pişirme kağıdı ve şeker ile kaplamak onları üzerinde portakal kabuğu rendesi koyun. Kurutulmuş zaman ... küçük parçalar halinde kesilmiş Saklıdır.


Brioche Hamur : 
bir gün önce hamur hazırlayın. 
- 200 gr un 
- 2 tam yumurta 
- 25 gr şeker 
- 75 gr eritilmiş tereyağı 
- 2 yemek kaşığı su + 2 tatlı kaşığı kuru maya 
- 1 tatlı kaşığı tuz Re-hidrat suda maya için 5 dakika. Blend ve maya, tuz, şeker, yumurta ve eritilmiş tereyağı ile unu yoğurun. Bir mutfak robotu için veya yaklaşık 10 dakika boyunca elle yoğurmak. , Sonra yumruk bir saat yükseltmek bir top haline rulo ve (streç film ile kaplanmış) sonra güne kadar buzdolabında ayırmak için bırakın ...





gün sonra, buzdolabı dışında hamur almak, 1,5 cm kalınlığında sonra temiz bir bezle örtülü 1h30 2 saat yükseltmek için bırakın dışarı rulo ... Sonra yaklaşık 15 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koymak . Baş aşağı çevirin ve aşağı soğumaya bırakın ...

Bu arada, krem hazırlamak : 
tropezienne tart orijinal krem hala krema ile, turuncu ile tatlandırılmış jelatin ile sıkışmış ve karışık bir Mousseline Krem yapmak için seçti bir sır gibi. 
- 25 cl süt 
- Bir portakal kabuğu rendesi 
- 2 yumurta sarısı 
- 50 gr şeker 
- 30 gr un (veya mısır nişastası) 
- 2 yaprak jelatin (yaklaşık 4 gr) 
- 100 tereyağı (2 x 50 gr, yumuşamış) 
- 10 cl krema ve lezzet ile bir kaynamaya süt getir turuncu. . Demlenmeye bırakın , sonra, geniş bir kapta, şeker sarısı yendi sonra un veya mısır nişastası ekleyin.




... Soğuk suda jelatin hidrat 
süt dışarı lezzet çıkarın, daha sonra bir önceki karışımın üzerine hala sıcak dökün. , Daha sonra tencerede geri koymak homojen kadar karıştırın (yaklaşık 1 dakika) kalınlaşır kadar pişirin. , Jelatin koymak, geri kapta bu pasta krem koyun karıştırın çözünmüş kadar tereyağı (50 gr). Homojen kadar çırpın. (Oda sıcaklığını) soğumaya bırakın.

Pasta krem, oda sıcaklığında iken, pürüzsüz kadar yumuşatılmış tereyağı geri kalanını kırbaç. Sonra giderek pasta krem ​​ve kırbaç ekleyin. Bu (biz şimdi mousseline krem ​​var) kalınlaştırmak için vardır. 30 dakika buzdolabında koyun ...

Sonra krem ​​kırbaç ve mousseline krem ​​katlayın.


Montaj : 
4 cm x 10 cm'lik parçalar halinde börek kesin. 2 Onları dilimleyin.


Daha sonra 2 yarıları toplamak, krem ​​cömert bir tabaka yayıldı bazı kristalleşmiş Portakal kabuklarını koymak ...

Karamel Konu : 
- Şeker 
- su biraz da caramelizes kadar pişirin, su biraz bir sos tavasında şeker koyun. Bir çatal yardımıyla, konuları oluşturmak için 2 tahta kaşık üzerinde bazı hızlı yatay hareketler yapıyor bazı karamel çalıştırın.



Zaman hala biraz sıcak, bu konuları Şekil ...

Karamel ve kristalize portakal kabuğu bazı parçaları ile süsleyin, üst daha fazla krema ile servis yapın tarafında ...

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...