Bisküvi Cuille-Sünger Kek
2 kareler 20X20 cm yapmanızı sağlar.
- 3 yumurta akı
- 60 gr şeker
- 4 sarısı
- 2 yemek kaşığı espresso kahve
- 60 gr un yumurta yendi
-whites bu zirveleri oluşturan kadar, daha sonra, şeker ekleyin, bir beze almak için yeniyor. Ardından, sarısı ekleyin homojen kadar ince karıştırın ...
Kahve ve unu ekleyin ...
2'de bu karışımı bölün ve 2 pişirme kağıdı yaprak, form 2 kareler 20x20 cm'den biraz lager üzerine yayıldı. Sonra onlara ters çevirin, yaklaşık 5 dakika soğumasını bırakın ... (fırında göre) 7-10 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koymak ....
Hat pişirme kağıdı ile bir pasta çerçevesi (20x20 cm) ve kek çerçeveye sığacak şekilde sünger kek kesmek sonra ... alt rezervi sünger kek bir katman koymak ...
Mascarpone Krem :
- 250 gr Mascarpone peyniri
- (büyük ya da 4 küçük olanlar) 3 yumurta sarısı-
- 100 gr şeker
- 5 cl su
- 5 gr jelatin (yaklaşık 3 yaprak)
- 350 gr krema 5 için soğuk suda Karbonat jelatin 10 dakika ...
Bir spatula ile mascarpone yumuşatır ...
Sonra büyük bir kase, bir sos-tavaya şeker ve su sarısı yerleştirin. Sıcaklığı (o 114 ° C / 237 ° F ulaştığında ısı durdurma) 115 ° C / 239 ° F ulaşana kadar bir çırpma teli ile ve bu arada sarısı yenerek başlayın şeker pişirin ...
Daha sonra, bu karışımın sıcaklığı oda sıcaklığına ulaşana kadar her zaman kamçılama sarısı üzerinde ince bir akımı içinde şurup dökün.
Mascarpone önceki karışımın biraz yerleştirin ve sonra onu yumuşatmak sarısı karışımı yerleştirin ve homojen hale gelene kadar özenle uyum için karıştırın ...
Bir tencerede 2 çorba kaşığı krem koyun jelatin ekleyin ve mükemmel çözülene kadar, daha sonra ... Mascarpone / sarısı karışımı dökün ince karıştırın ısınmak.
Onun hacmini iki katına kadar (cam veya metal) yanı sıra bir kase soğuk krem (çok soğuk) Whip ...
Ardından, Mascarpone karışımı içine katlayın buzdolabında homojen ... Rezerv 30 dakika kadar ince karıştırın.
60 ml kahve espresso hazırlayın 30 gr şeker ve 4 yemek kaşığı Amaretto ekleyin ...
Kahve / Amaretto karışımı ile pandispanya ilk katman fırçalayın, sonra Mascarpone krem (1 1,5 cm kalınlığında) bir tabaka ile kaplayın ...
Sünger kek ikinci katman ekleyin, kahve / Amaretto karışımı ile de fırça ...
Ve krem geri kalanını ekleyin, sadece bir spatula ile yayılabilir ya da istediğiniz ucu ile bir pasta çanta kullanabilirsiniz, burada ilk defa kullanılan bir Saint Honoré, ucu (o kolay ha değil!) Buzdolabında için 2-3 saat veya derin dondurucuda 1 saat ...
Sonra kakao tozu ile üst serpin. Pasta çerçevesi, pişirme kağıdı çıkarın ve hemen veya rezerv servise kadar buzdolabında hizmet vermektedir.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder