Portakal Çikolata Kek


Ganache, portakal lor ve şekerlenmiş portakal kabuğu rendesi ile küçük bir tart.


4 küçük tart yapar,

Kakao Tatlı Pasta Crust :
- 120 gr un
- 80 gr tereyağı yumuşatılmış
- 50 gr pudra şekeri
- 15 gr badem zemin
- 1/2 yumurta
- 1 düzeyinde kaşığı kakao tozu
- Tuz tutam



Buzdolabı Hamuru çıkarın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Sonra kalın 2 mm dışarı rulo. Adet kesilmiş ve küçük tart tava içine yerleştirin. 5 dakika buzlukta bir çatal ve yer alt delin.

13 ~ 15 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koyun. , Rezerv soğumasını ve kalıplardan pasta kabuk kaldırmak için izin verin.


Ganaj :
- 50 gr bitter çikolata
- 50 gr krema

Ince çikolata doğrayın ve büyük bir kase içine koyun.

Küçük bir tencerede ısıtın krem ​​(ama kaynatın yoktur).

Ardından, çikolata üzerinde sıcak krem ​​dökün homojen kadar yavaşça karıştırın.

1 çorba kaşığı dökün ganache ayarlamak için her bir pasta kabuklar ve daha sonra buzdolabına en az 30 dakikaganaş .

Turuncu Lor :
2 - bütün yumurta
- 10 cl portakal suyu (100 gr)
- 50 gr şeker
- 75 tereyağı
- 1 portakal kabuğu rendesi ve  
- 1/2 jelatin tabaka (isteğe bağlı)

Küçük bir tencerede, şeker, lezzet, portakal suyu, yumurta ve şekeri karıştırmak ve (kaynatın yok) Koyu muhallebi kıvamında kadar hafif ateşte pişirin. 

Tamamen anonim kadar ısı dışarı, tereyağı ve kırbaç ekleyin. Oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar soğumaya bırakın.

Daha sonra, ganache (önceden ayarlanmış) boyunca oda sıcaklığında turuncu lor dökün ve en az 2 saat buzdolabında geri koymak.
Şekeri Turuncu Zest :
Burada tarifi ve teknik takip edin: tıklayın!

15 ile 30 dakika hizmet ve şekerlenmiş portakal kabuğu ile istediğiniz gibi onları garnitür önce buzdolabı tart çıkarın.


Tadını Çıkarmak!

İşte üstüne beze farklı bir versiyonu, daha büyük boyutta (6 porsiyon, tart tava 21 cm çapında).


-  kakao tatlı pasta kabuk  : 150 gr un, 100 gr tereyağı, 60 gr şeker, 20 gr badem, 40 gr yumurta, 2 tatlı kaşığı kakao tozu, tuz tutam. 
 ganache  : 60 gr krema, 60 gr bitter çikolata. 
 Turuncu lor  : 4 yumurta, 20 cl portakal suyu (veya limon ve portakal suyu karışımı), 100 gr şeker, 150 gr tereyağı, 2 portakal kabuğu. 
-  İtalyanca beze  : 2 yumurta akı, 70 gr şeker. 
- Bazı  şekerlemesi portakal kabuğu küpler.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...