4 porsiyon yapar,
Savarin Hamur : . eğer mümkünse bir gün önce bu adımı mı
- 75 gr un
- 1 bütün yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 20 gr yumuşatılmış tereyağ
- 10 gr şeker
- tuz tutam marş hamuru için 2 çorba kaşığı süt -
- 1/2 çay kaşığı kuru maya - 2 yemek kaşığı un stater hamuru hazırlayın,
Karbonat süt (ılık), sonra unu ilave homojen kadar karıştırın maya yaklaşık 30 dakika kabarmaya bırakın.
Bu 30 dakika sonra, savarin douhg hazırlamak
un, yumurta, şeker ve tuz ile marş hamur yoğurun. Hamur elastik olduğunda, tereyağı ekleyin ve tereyağı tamamen emilir kadar tekrar yoğurun.
Bir bez ile kaplı 30 dakika yükselmeye bırakın.
Biz daha fazla veya daha az aşağıdaki doku almak:
Bu süreden sonra, yarım hamur (burada yarım küreler 7 cm çapında) (daha önce tereyağlı) kalıp doldurma ve 30 dakika süre ile yeniden artmaya bırakın.
Daha sonra yaklaşık 15 dakika (orta ısı) ertesi güne kadar kalıp ve rezerv kaldır Önceden ısıtılmış fırına koyun.
Çilek Reçeli :
- 100 gr çilek püresi
- 50 gr şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr püresi almak için bazı çilek karıştırın. Bir tavada yerleştirin ve biraz kalınlaşır kadar şeker ile pişirin.Soğumaya bırakın. Buzdolabında Rezerv.
Rum Şurup ve Paça Şurup :
- 35 cl su
- 175 gr şeker
- 1 portakal ve / veya limon veya her ikisinin kabuğu
4 cl rum (40 gr) -
- 2 jelatin yaprak
yaklaşık 5 dakika boyunca soğuk suda jelatin Rehydrate.
getir kaynatın suyu, portakal kabuğu ve şeker. Bir kapta bu şurup 25 cl dökün ve rum (3 cl), Rezerv buzdolabı (biz babas emmek için kullanacağız) ekleyin
jelatin boşaltın ve hala (şurup geri kalanı ise tavaya koydu sıcak). Çözülene kadar, daha sonra rom geri kalanını ekleyin karıştırın. Plastik film ile kaplı bir kapta bu karışımı dökün, 1 1,5 cm kalınlığında şurup katmanı almaya çalışın. Jelatin (en az 2 saat ama gece iyi) ayarlanır kadar buzdolabında koyun. Daha sonra baba sır amacıyla jöleli şurup biraz ayrı tutmak Zihin.
Shortcrust Pasta :
- 80 gr un
- 40 gr tereyağı
- 25 gr şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su (opsiyonel)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- tuz tutam
Daha sonra, kumlu bir doku elde sarısı ve su (hamur çok kuru ise) eklemek için un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağı karıştırın ...
... Yoğurun 1 dakika ve bir kase yapmak, plastik film örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Bir bıçak bunun dışında 12 cm diskleri kesti daha sonra, 3 mm kalınlığında hamur dışarı rulo, pişirme kağıdı ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin.
Üst başka pişirme kağıdı yerleştirin ve hamurun her disk üzerinde bazı fasulye yaymak (yani hamur pişirme sırasında düz kalacaktır). 10-12 dakika (orta ısı) için önceden ısıtılmış fırında koyun. Sen sonundan önce nohut 5 dakika kaldırabilirsiniz. Rezerv.
Baş aşağı çevirmek onları, soğumaya bırakın, fırından çıkarın.
Montaj :
Ertesi gün veya bir bıçak yardımıyla hizmet öncesi birkaç saat (Eğer bir tarif aynı gün yaparsanız), mükemmel düz almak için her baba tabanını çıkarın ...
... Ve sonra kendi kalıp onları geri koydu. Bunların üzerinde bazı şurubu dökün, tamamen batırılmış gerekir. Onlar şişmeye gidiyoruz. Buzdolabında Rezerv aşırı kurumayı önlemek için plastik film kaplı.
Tamamen batırılmış zaman, çok küçük bir ipucu ile bir pasta çanta bazı çilek reçel koyun ve babas içindeki reçel biraz koydu. Sonra sıra reçel tabanı kapsamaktadır.
Onun kaptan jöleli rom şurubu çıkarın, bu ot 1 1,5 cm küp kesip.
Daha sonra jöleli şurubu biraz baba sır, bir shorcrust diskin merkezindeki baba yerleştirin (neredeyse set).
Baba (reçel biraz onları sopa), bazı krema veya Chantilly (Ben vanilya şekeri ile tatlandırılmış Chantilly kullanılır), ve jöle küpleri etrafında bazı taze çilek düzenleyin. Hemen servis yapın.
Proje:
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder