"La Crème à Cygne" (krem kuğu) chou pasta yapılmış bir klasik Fransız pasta olduğunu. Burada kakao, sütlü çikolata ve portakal jöle lezzetleri ile siyah kuğu yapmak istedim.
4 porsiyon yapar
Kakao Craquelin :
- 35 gr tereyağı yumuşatılmış
- 40 gr kahverengi şeker
- 30 gr un
- 10 gr kakao tozu
Tüm malzemeleri karıştırın.
Daha sonra 2 pişirme kağıdı levhalar arasında kalın bu hamur 3 mm dışarı rulo. Dondurucuda en az 3 saat Rezerv.
Sütlü Çikolata Diplomate Krem :
- 125 gr süt
- 1 yumurta sarısı
- 8 gr un
- 5 gr mısır nişastası
- 20 gr şeker
- 35 gr sütlü çikolata
- 2 gr jelatin (1 sayfa)
- Kamçı 90 gr soğuk krem (montaj adım bakınız)
Bir pasta krem hazırlayın:
Soğuk suda jelatin hidratı.
Geniş bir kapta, daha sonra unları ekleyin, şeker sarısı yendi. Tekrar çırpın.
Sonra önceki karışımın üzerine dökün, bir tencerede süt ısıtın. Geri tavaya dökün ve her zaman karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Bittiğinde, jelatin (süzülmüş) ekleyin.
Bir kase sütlü çikolata koyun ve hala krem sıcak dökün. Homojen hale gelene kadar kırbaç. Yüzeyinde bir plastik film ile bir buzdolabı kapağına rezervasyon.
Kakao Chou Pasta : - 125 gr su - 50 gr tereyağı - 60 gr un - 15 gr kakao tozu - 15 gr şeker - 1/2 çay kaşığı tuz , chou pasta yapmak burada adımları izleyin: ! Burada görebilirsiniz kakao hamuru verir renk.
Bir pasta çanta yardımıyla, boru onları 10 cm uzunluğunda, bu kuğunun vücut olacak. Dondurucu dışarı Craquelin alın ve chou pasta boyutuna uyacak şekilde dışarı üçgenleri kesip.
30 ila 35 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koyun. Soğumasını bekleyin.
Kuğu baş ve boyun için de yapın. İşte küçük bir meme ile bir pasta çanta kullanın. 15 dakika önceden ısıtılmış fırında koyun.
Montaj :
Biz bazı portakal jöle (buradan ulaşabilirsiniz tarifi: gerekir : diplomate krem tamamlayın buzdolabı dışında pasta krem çıkarın ve onu gevşetmek için kırbaç. Bu zirveleri oluşturan kadar arada, krem kırbaç. Sonra sütlü çikolata pasta krem haline ince katlayın. 10 dakika buzdolabında 5 bir pasta çanta ve rezerv koymak ...
Sonra kanatları yapmak için 2 üst kesilmiş "kuğu organları" uzunlamasına 2'de kesin ...
Kuğu vücutta portakal jöle küçük bir miktar koyun. Sonra sütlü çikolata diplomate krema ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat içinde saklıdır.
Krem haline baş / boyun parçası sopa ve güzel krem üzerinde kanatlarını düzenlemek.
Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder