OPERA KEK

Opera , Fransız pasta klasik! . Kahve ve çikolata aromalı 6 porsiyon, Makes Joconde Bisküvi : 75 gr badem zemin - - 75 gr pudra şekeri - 2 tam yumurta - 20 gr un - 30 gr eritilmiş tereyağı (ve aşağı soğuk) - 2 yumurta akı- - 12 gr şeker




Büyük bir çanağı badem, pudra şekeri, un ve yumurta toplamak. Kabarık olana kadar çırpın. Sonra tereyağı ekleyip tekrar çırpın.

Sert, şeker (12 gr) ekleyin kadar arada, yumurta akı-yendi. Bir önceki karışımın içine ince onları katlayın.

Bir silikon mat (burada 40x30 cm) yayılmıştır. Yaklaşık 10 dakika önceden ısıtılmış fırında (yüksek ısı) koyun. 3 şeritler halinde silikon mat ve bölün gelen incelikle çıkarın.

Biz eritilmiş çikolata ile bunlardan birini güçlendirmemiz gerekir. kek altındaki olacak bir. Yani, 30 gr bitter çikolata eritmek ve 3 Joconde şeridinin 1 üzerinde ince yayıldı. Buzdolabında Rezerv.

Kahve Kremasini : - 1 bütün yumurta sarısı + 1 - 85 gr şeker - 30 gr su - 100 gr tereyağı (yumuşatılmış) - kahve ekstresi



Büyük bir kase (metal veya cam) yumurta yerleştirin. Ben ekstra bir sarısı kullanılan ama miktarları düşürdü. Küçük bir tavada şeker ve suyu koyun.

Cook şeker o 121 ° C / 250 ° F ulaşana kadar. Bu arada köpüklü kadar yumurta yendi. Şeker doğru sıcaklıkta olduğunda her zaman dayak, yumurta üzerine dökün. Oda sıcaklığına ulaşana kadar dayak tutun.

Meyilli tereyağı daha aynı sıcaklıkta olduğunda daha sonra 3 veya 4 kez eklemek ve el meyilli ile yendi.

Kahve ekstresi ekleyin ve birleştirmek için tekrar yendi. Rezerv.

Ganaj : - 75 gr bitter çikolata (% 70) - 60 gr süt - 12 gr krema - 20 gr tereyağı





Sıcak su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Süt ve krema kaynatın, sonra arasındaki karıştırarak, 3 kez çikolata üzerine dökün. Çikolata 40 ° C ulaşır Sonra zaman / 104 ° F tereyağı ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında Rezerv.Bunu kullanmak gerekir zaman neredeyse ayarlanması gerekir.

Meclis : ıslatma şurubu için: - 50 gr espresso kahve - 30 gr şeker - 20 gr su daha sonra ısı dışarı espresso ekleyin, su ve şekeri kaynatın. Rezerv ... çikolata ile Joconde şeridi alın ve baş aşağı çevirin.



Kahve şurubu ile ıslatın ...

, Kahve tereyağı krem ​​tabakası yayıldı spatula ile dışarı seviye.

, Joconde bisküvi ikinci şerit yerleştirin kahve şurubu ile ıslatın ...

Buzdolabında fazla zaman bunu izin çok sıvı var Şimdi, eğer ganache kontrol edin. Aksi takdirde bisküvi bunun bir tabaka yayıldı ...

, Ganache üzerinde Joconde bisküvi son şeridini yerleştirin kahve şurubu ile ıslatın ve tereyağı krem ​​son tabaka yayıldı. Büyük bir spatula ile dışarı Seviye. Gece boyunca dondurucuda yerleştirin.

Çikolata Sır (ertesi gün): . "glaçage tendre noir" Encyclopédie du Chocolat, Flammarion gelen - 104 gr bitter çikolata (% 70) - 200 gr krema - 48 gr bal - 48 gr tereyağı (yumuşatılmış)



Sıcak su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Daha sonra eritilmiş çikolata üzerinde 3 kez dökün, bal ile krem ​​kaynatın. Bu ganache 40 ° C ulaştığında / 104 ° F, tereyağı ekleyin hava kabarcıkları tanıtmak için çalışıyorum karıştırın. Hemen kullanın ...

Dondurucu Opéra çıkarın ve üzerine sır dökün. Büyük bir spatula ile bir süre içinde dışarı Seviye.

Sır ayarlandığında, (sıcak su içinde ısıtılmış) bir bıçak kenarları kesilir. Sonra 2'de Opera kesti ve 3 her parça bu yüzden 6 porsiyon yapar.

Tamamen defrost kadar buzdolabında Rezerv.

Hizmet 15 dakika önce onları dışarı atın ve süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...