Parisli börek

Börek tête (veya à Parisli börek ) ve börek longue (veya navette .) tête à 6 brioches ve 4 brioches longues, yaparMalzemeler : - 250 gr un (güçlü) - 150 gr bütün yumurta - 25 gr şeker - 10 gr taze maya - 5 gr tuz - (yumuşamış) 125 gr tereyağı büyük bir kapta veya gıda işlemci kase, un, tuz, şeker, maya ve yumurta karışımı.







Daha sonra 10 dakika boyunca yoğurun. Ardından tereyağı (yumuşatılmış) ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun.

Nihai doku bakın ...

Daha sonra, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat yükselmesine izin verir. Sonra, aşağı yumruk plastik film ile kaplayın ve en az buzdolabında 1h30 dinlensin.


Ben sadece 6 börek tava var çünkü tête à 6 börek yaptı. Hamurun geri kalanı ile ben 4 Navettes yaptı. Bir tête à börek 40 ila 50 gr ağırlığında. Yani, 6 adet 50 gr her kesim tête à börek ve Navettes için 4 kalanını bölün. Anla?


Avucunun içine yuvarlanan hamurun her parça Form topları ... 40 gr 50 unutmayın tête à börek ve yaklaşık 60 grbörek longue .

Gif feryat olduğu gibi ... 5 dakika dinlenmek için izin ...

Sonra tekrar yuvarlayın. Bu hamur kuvvet verir!

Şimdi elin kenarı ile (Şaka yapıyorum) ... bir "kafa" ve "beden" ya da beden veya ölecek börek kafasını ayrı Do not 8'in bir türlü şekil

Ben bir gif veya video yapılmış olmalıdır, açıklamak zor. Kafa bir bütün topun üçte ve vücudu, diğer 2/3 temsil eder.Hadi anlamak için bir çaba! :)

Tereyağı ile yağlayın tava. Sonra tavalarda börek hamuru koyun ...

Parmak ile bir kanca yapma başının etrafında baş ve alt vücut ve tüm arasında hamur içinde (daha önce unlanmış) parmağınızı koyun. O "beden" ortasında kafa tutmak için yardımcı olacaktır. Örneğin bir fırça ile hamurun üzerine ekstra un kurtulmak için deneyin. Yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.

Bu arada, şekil börek longue . 
, hafifçe hamur topu düzleştirin sonra o 2 veya 3 kat verir. Sonra ellerin avuç ile ince onları haddeleme onları germek. (12 xm genişliğinde 15)

Pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Ve de yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.

Bir saat sonra, onların hacmini iki katına. Yumurta yıkama ile fırçalayın. 5 dakika bekleyin ve tekrar fırçalayın.

Fırça çörek longues de (2 kez). Makasla bazı puanları uygulayın ve inci şeker serpin.

10 dakika için önceden ısıtılmış fırında (180 ° C) 'de koyun. Eğer onlar mükemmel geliştirilmiş vermedi görebileceğiniz gibi, o kadar kolay değil ama ben başarılı olmak için zor tren olacak! )

Bake çörek longues da 10 dakika karıştırıldı.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...