Yığılmış olan bir kaplama tatlı chou bir çikolata ile dolu crémeux ve çikolata Chantilly, bir çilek sorbe, fındık streusel, taze çilek. 4 porsiyon, Makes Craquelin : - 35 gr tereyağı (yumuşatılmış) - 40 gr kahverengi şeker - 40 gr un Bir gün önce, büyük bir kapta, toz ve tereyağı birleştirmek ...
Streusel : - 12 gr tereyağı - 12 gr kahverengi şeker - 15 gr öğütülmüş fındık - 12 gr un bir gün önce,
Çikolata crémeux (Encyclopédie du Chocolat, Flammarion itibaren) : - 125 gr süt - 125 gr krema - 2,5 sarısı - 25 şeker - 95 bitter çikolata (doğranmış)
Choux : - 125 gr su - 50 gr tereyağı - 75 un - 125 yumurta - 1/2 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı şeker - Daha önce yapılan Craquelin
Çikolata Chantilly (Encyclopédie du Chocolat, Flammarion itibaren) : - 100 gr krema (+ 67 33) - 55 gr bitter çikolata ılık su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Sonra 33 gr krem ısı ve erimiş çikolata ile karıştırın. 5 dakika soğumasını bekleyin.
Meclis :
Bazı çikolata crémeux, streusel bazı parçaları ile plaka süsleyin. Ve dilimlenmiş Chou çikolata Chantilly koydu.
Sonra pişirme kağıdı 2 yaprak arasında kalın 2 ya da 3 mm dışarı rulo. O (burada +/- 2,5 cm) gelecekteki choux boyutunu diskler kesip. Dondurucuda yerleştirin.
Streusel : - 12 gr tereyağı - 12 gr kahverengi şeker - 15 gr öğütülmüş fındık - 12 gr un bir gün önce,
Homojen kadar tüm malzemeyi birleştirin. Sonra pişirme kağıdı üzerine çöker ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırında (yüksek ısı) koymak.
Çikolata crémeux (Encyclopédie du Chocolat, Flammarion itibaren) : - 125 gr süt - 125 gr krema - 2,5 sarısı - 25 şeker - 95 bitter çikolata (doğranmış)
bir gün önce veya en az 3 saat önce,
Geniş bir kapta, sarısı ve şekeri kırbaç. Ardından, süt ve krema ısıtır önceki karışımın üzerine dökün, hızlı birleştirir.Geri tavaya dökün ve 84 ° C / 183 ° F ulaşıncaya kadar her zaman karıştırarak kısık ateşte pişirin
Hemen çikolata üzerinde (bir başka kapta) bir elekten dökün, homojen kadar karıştırın. Doğrudan buzdolabı en az 3 saat içinde krem ve rezerv yüzeyinde plastik film ile kaplayın.
Choux : - 125 gr su - 50 gr tereyağı - 75 un - 125 yumurta - 1/2 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı şeker - Daha önce yapılan Craquelin
Choux pasta, boru onları 2,5 cm çapında yapılan ve bir disk yerleştirin zaman Craquelin her birinin üzerinde (hala dondurulmuş). 25 dakika fırında (önceden ısıtılmış, orta ısı) yerleştirin. Soğumasını bekleyin.
Çikolata Chantilly (Encyclopédie du Chocolat, Flammarion itibaren) : - 100 gr krema (+ 67 33) - 55 gr bitter çikolata ılık su banyosu üzerinde çikolatayı eritin. Sonra 33 gr krem ısı ve erimiş çikolata ile karıştırın. 5 dakika soğumasını bekleyin.
Bu arada krem kırbaç (67 gr, soğuk) ve bir önceki karışımın içine katlayın. Plastik film ile kaplayın ve buzdolabında 15 dakika koymak.
Meclis :
Plaka başına 3 Choux. Bunlardan 2 çikolata crémeux ve sonuncusu 2'de dilimlenmiş ve çikolata Chantilly ile dolu dolu.
Chou altındaki küçük bir delik açın ve çikolata crémeux ile doldurun. Bir plaka üzerinde choux yerleştirin ...
Bunun üstüne krem biraz uygulayın ve başka chou üzerinde sopa. Güzel krema ile ortak süsleyin.
2 Dilim bir chou. İkinci Chou üstüne krem biraz koyun ve bunu dilimlenmiş chou sopa. De eklemi süsleyin.
Bazı çikolata crémeux, streusel bazı parçaları ile plaka süsleyin. Ve dilimlenmiş Chou çikolata Chantilly koydu.
Plakanın diğer köşesinde dilimlenmiş Chou alt yerleştirin ve üzerine bir koyun top çilek sorbe (burada ev yapımı).Bazı taze çilek ile bitirin. Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder