Tepsi Poğaça

 Poğaça İtalyan'cada "külde pişmiş küçük hamur işi" anlamına gelen focaccia kelimesinden Türkçe'ye geçmiştir.  Osmanlı Saray Mutfağında  Sultan III. Murat döneminden poğaçanın önemli konuklar için hazırlandığı, sofralarda yer aldığını ve bohça olarak adlandırıldığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli, yörelerde çeşitli şekillerde çeşitli içler konarak poğaçalar yapılmaktadır. Kıymalı, zeytinli peynirli, çikolatalı, sucuklusu çay saatlerin vazgeçilmezi poğaçalar.  Vakti olmayanlar için kısa sürede hazırlanan bir bakıma tuzlu kek gibi  bir tarif.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1  paket kabartma tozu
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3,5 su bardağı un
Yapılışı:
Bir yumurtanın sarısını tepsi poğaçanın üzeri için ayırın. Diğer yumurtaları çukur bir kaba kırın. 2 su bardağı sütü,1 su bardağı sıvı yağı,  1 çay kaşığı tuzu, doğranmış beyaz peyniri ve maydanozu   koyup karıştırın 3,5 su bardağı unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip elle karıştırın. Hamur kek kıvamından daha koyu olacak. Az yağlanmış çok büyük olmayan tepsiye hamuru boşaltıp yayın. Hamurun üzerine ayrılan  yumurta sarısını çırpıp sürün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tepsi poğaçasını dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...