Kıymalı Gül Böreği

Kıymalı  Gül Böreğinde kıyma kullanacağız. Kırmızı etin  faydalarından bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırmızı et besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur. Etin içinde ayrıca fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D, ve B vitaminleri  vardır. Özellikle karaciğer, demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir.
Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler. Bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur. Beslenmede etle ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir:
 Et tüketiminde ölçüyü kaçırmamak gerekir. Gut, damar sertliği, kalp hastalıkları, sinir bozukluğu ve sindirim rahatsızlıklarının kaynağında aşırı et tüketimi vardır.
Kıymalı Gül Böreği
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
Sosu için malzemeler:
  • 2,5 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için malzemeler:
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaşar peyniri rendesi
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz, baharatlar
Yapılışı:
İç harcı hazırlamak için; sıvı yağını tencereye koyup kıymayı kavurun.Küçük doğranmış kuru soğanı, biberi kavrulan kıymaya ekleyip karıştırın.Kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişirin. Tuzunu, karabiber, pul biber, kimyon ekleyip ocağın  altını kapatın. Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.
Sosunu hazırlamak için; 3 adet yumurtayı iyice çırpın, sıvı yağı, yoğurdu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha serip hazırlanan yoğurtlu sostan bir kepçe koyun. Sosu yufkanın her yerine elinizle veya fırçayla yayın. Yufkadan 4 eşit parça üçgen dilimler kesin. (önce dik olarak ortadan sonra yanlamasına kesin Sigara böreği gibi) Kestiğiniz yufkanın geniş kısmına kıymalı iç harçtan koyun. Açılmaması için yanlarından kapatıp rulo sarın. Sardığınız yufkaları kendi etrafında döndürüp gül şeklini verin.
 Diğer yufkaları aynı şekilde yapıp yağlanmış  veya yağlı kağıt serili tepsiye koyun.Üzerine yumurta sarısı sürün.180 derece de  fırında pişirin. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...