Bisküviler keyif almak da dahil olmak üzere açlık bastırmak, tatlı ihtiyacını gidermek, ailece misafirlerle bir aradayken ikramlık olarak, çay veya kahve ile beraber tercih ediliyor. Günümüzde ayak üstü atıştırmalık yemek alternatifi olarak da alınıyor. Kuşkusuz bunun en büyük nedeni bisküvi çeşitlerinin eskiye oranla oldukça fazla olması. Diyet, çikolatalı, kremalı, damla çikolatalı, tahıllı, kepekli, portakallı bir çırpıda sayılan çeşitler. Hazır bu güzel tatlara daha fazla tat katarak bisküviden pasta yapmaya ne dersiniz...
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 7 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Kremayı yapmak için; Orta boy tencereye bir litre sütü, nişastayı pirinç ununu, yumurta sarısını, şekeri koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika kadar çırpın.
Bisküvileri robottan geçirin veya toz haline gelinceye kadar ezin. Ezilmiş bisküviler yoğurma kabına alın.Kakao, tereyağı ve süt ilave ederek karıştırın. Orta boy tepsinin tabanını hafifçe ıslatıp bisküvili hamuru yayın.
Tepsideki bisküvilerin üzerine kremayı döküp her tarafına yayın. Kremanın üzerine bol bol kakao serpin. Bisküvili pastayı buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder