Bisküvili Kolay Pasta

Bisküviler keyif almak da dahil olmak üzere açlık bastırmak, tatlı ihtiyacını gidermek, ailece misafirlerle bir aradayken ikramlık olarak, çay veya kahve ile beraber  tercih ediliyor.  Günümüzde ayak üstü atıştırmalık yemek alternatifi olarak da alınıyor. Kuşkusuz bunun en büyük nedeni bisküvi çeşitlerinin eskiye oranla oldukça fazla olması. Diyet, çikolatalı, kremalı, damla çikolatalı, tahıllı, kepekli, portakallı bir çırpıda sayılan çeşitler.  Hazır bu güzel tatlara daha fazla tat katarak bisküviden pasta yapmaya ne dersiniz...

Malzemeler:
  • 2 paket  petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 2 çay bardağı süt
Kreması için Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 7 yemek kaşığı toz şeker 
Üzeri için : kakao, damla çikolata
Yapılışı:
Kremayı yapmak için; Orta boy tencereye bir litre  sütü, nişastayı pirinç ununu, yumurta sarısını, şekeri  koyup karıştırarak  koyulaşıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika kadar çırpın.
Bisküvileri robottan geçirin veya toz haline gelinceye kadar ezin. Ezilmiş bisküviler yoğurma kabına alın.Kakao, tereyağı ve  süt ilave ederek  karıştırın. Orta boy tepsinin tabanını hafifçe ıslatıp bisküvili hamuru yayın.
Tepsideki bisküvilerin üzerine kremayı döküp her tarafına yayın. Kremanın üzerine bol bol kakao serpin. Bisküvili pastayı buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...