Makarnanızın lezzetini arttırmak istiyorsanız, haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç, gibi sebzeler koyabilirsiniz. Eğer makarnada sebze lezzetinden hoşlanmıyorsanız, suyun içine bir miktar et suyu veya tablet bulyon da atabilirsiniz.
Makarnanın ideal pişme süresi paketlerin üzerinde yazmaktadır. Bu süre, makarnanın şekline göre değişir. Kaynayan suya makarnayı kattıktan sonra suda belirli bir süre durulma olacaktır. Makarnanın pişme süresi bu durulma geçip, su tekrar kaynamaya başladıktan sonra başlar. Makarnanın pişip pişmediğini anlamanın en geçerli yolu ise, tadına bakmaktır. Bu nedenle, pişirme sırasında paket üzerinde yazan süreden 3,2 ve 1 dakika önceden makarnanın tadına bakınız.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase beyaz peynir
- 6-7 dal maydanoz
- Yarım paket kelebek makarna
Yarım paket kelebek makarnayı tuzlu ve yağlı suda haşlayın. Soğuk suya tutup süzün.
Büyük bir kaba 3 yumurtayı kırıp çırpın. 1 su bardağı sıvı yağı,1,5 su bardağı sütü 1 çay kaşığı tuzu koyup iyice çırpıp 1 çay bardağı kadar ayırın.
Süzülen makarnaları yumurtalı sütlü karışımın içine boşaltıp karıştırın. Beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozu doğrayın makarnalı karışıma ilave ederek tekrar karıştırın.
Tepsinin altını sıvı yağla yağlayıp bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde yayın. İkinci yufkanın yarısını zemine yayın. Makarnalı harcın yarısını tepsideki yufkaların üzerine boşaltıp yayın. Tüm bir yufkayı buruşturarak makarnalı harcın üzerine koyun. Kalan makarnalı harcı yufkanın üzerine yayın. Yarım yufkayı ve en alttaki tepsiden taşan yufkanın kenarlarını içe doğru toplayın.Son yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin.
Ayrılan 1 çay bardağı sütlü karışımı yufkaların üzerine her yerine değecek şekilde dökün. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder