Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir.
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar. Hindistan cevizinin özü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında hindistan cevizi kullanılabilir. Hindistan cevizini bolca kullanarak Kokostar kurabiye yapmaya ne dersiniz.
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 50 gram bitter çikolata
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini, pudra şekerini,vanilyayı, yumurtanın sarısını koyup karıştırın.Kakao ve kabartma tozu ve 1 su bardağı un ekleyerek hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş kaşıkla hamur toparlanıncaya kadar biraz daha ekleyin. Kurabiye hamuru ele yapışmayan ve kuru olmayan bir hamur olacak.
İç harcı için:
Bir yumurtanın akı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı hindistan cevizi, 3 yemek kaşığı sütü karıştırın.
Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elle yuvarlayın. Çay tabağı büyüklüğünde elle açıp ortasına 1 tatlı kaşığı hindistan cevizli iç harçtan koyup kenarlarından ortada toplayıp birleştirin. Kurabiyeleri ters çevirip hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dakika kadar pişirin.
Çikolata sosu için:
Çikolataları bir kaseye kırın.Başka bir kaba sıcak su koyun.Çikolatalı kabı sıcak su koyduğunuz kabın içine oturtun.Dikkat edin çikolataların içine su kaçmasın.
Çikolatalar eriyince fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine kaşıkla çikolata dökün. Kurabiyelerin üzerindeki çikolata donunca servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder