tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.orjinal tarifte ufak değişiklikler yaparak hazırladığım bu pastayı henüz denemediyseniz mutlaka öneririm.
malzemeler:
keki:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1yemek kaşığı kakao
üzeri:1 su bardağı süt
içi:1 paket labne peyniri(200 gr)
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
kreması:
3 su bardağı süt
2kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
1 kutu krema
labne peyniri bir kaseye alınır.içine tozşeker ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.hazırlanan karışımdan küçük toplar yapılır ve buzdolabına kaldırılır.
4 yumurta ve tozşeker çırpılır.üzerine sıvıyağ ve süt eklenir.vanilyada eklendikten sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenerek akıcı bir hamur yapılır.hamuurn yarısı yağlanmış kare borcama dökülür.diğer yarısına kakao eklenir ve karıştırılarak beyaz hamurun üzerine dökülür.
buzdolabında bekleyen labneli toplar hamurun üzerine batırılarak dizilir.
hazırlanan kek hamuru 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı süt gezdirilir.
tencereye 3 su bardağı süt alınır.üzerine 2 fincan un ve şeker eklenerek koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ılıyınca üzerine sıvı krema eklenir ve mikserle çırpılır.
hazırlanan muhallebi kekin üzerine dökülür ve 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.
afiyet olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
malzemeler:
keki:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1yemek kaşığı kakao
üzeri:1 su bardağı süt
içi:1 paket labne peyniri(200 gr)
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
kreması:
3 su bardağı süt
2kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
1 kutu krema
labne peyniri bir kaseye alınır.içine tozşeker ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.hazırlanan karışımdan küçük toplar yapılır ve buzdolabına kaldırılır.
4 yumurta ve tozşeker çırpılır.üzerine sıvıyağ ve süt eklenir.vanilyada eklendikten sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenerek akıcı bir hamur yapılır.hamuurn yarısı yağlanmış kare borcama dökülür.diğer yarısına kakao eklenir ve karıştırılarak beyaz hamurun üzerine dökülür.
buzdolabında bekleyen labneli toplar hamurun üzerine batırılarak dizilir.
hazırlanan kek hamuru 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı süt gezdirilir.
tencereye 3 su bardağı süt alınır.üzerine 2 fincan un ve şeker eklenerek koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ılıyınca üzerine sıvı krema eklenir ve mikserle çırpılır.
hazırlanan muhallebi kekin üzerine dökülür ve 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.
afiyet olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder