haşhaşlı burma poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
haşhaş ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.


süt ılık olacak şeklide derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamurun üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir.
mayalan hamur tezgahta iki beze yapılır ve bezeler merdaneyle açılır.
bezenin birinin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.diğer beze üzerine kapatılır ve merdaneyle tekrar açılır.açılan bezeden bir parmak kalınlığında şeritler kesilir.her şerit kendi etrafında çevrilir ve tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.





hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside kabarması için bekletilir.kabaran poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...