Fındıklı Tarçınlı Kurabiye

Fındığın oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Fındık; enerji verme, cinsel gücü artırma, böbreklerde oluşan kum ve taş düşürme konusunda yardımcı, yapısında bulunan kalsiyum sayesinde çocukların kemik oluşumunda yardımcı ve menopoz dönemlerinde kemik erimelerini engellemede etkilidir. Bunların dışında kolesterolü düşürmek ve kalp krizi oluşma riskini azaltır. Fındıkta lif oranı yüksek seviyelerde bulunur. Bu durum da fındığın mideye ve bağırsaklara yardımcı olmasını sağlar. Demir çinko potasyum magnezyum kalsiyum gibi mineraller.protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Doymamış yağ acısından zengindir. 

Malzemeler:
  • 1 paket margarin (125 gram)
  • 2 yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kırılmış fındık içi
Yapılışı:
Yumurtanın birinin akını kurabiyenin üzeri için ayırıp kalan hepsini  karıştırma kapına koyun. Yumurtanın üzerine sıvı yağı, şekeri,eritilmiş hafif soğumuş margarini koyup şeker eriyene kadar çırpın. Tarcını, bir su bardağı fındık içinin yarını, vanilyayı 2-3 kaşık unu ve kabatrma tozunu koyup karıştırın. Daha sonra kalan unu yavaş koyarak elinizle yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.  
Küçük bir kapta ayırdığınız yumurta akını çırpıp hazırlayın. Başka bir kaba kalan fındık içini yayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra fındık içine bulayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 175 dereceli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...