Krep sevmeyen yoktur. Kahvaltılarda olduğu kadar misafirlerimize çayın yanında sunduğumuz ikramlarımızdandır. Aynı zamanda çat kapı gelen arkadaşlarımıza zevkle sunabileceğimiz hafif bir lezzettir. Krep yaparken özellikle kız çocuklarımızla hem sohbet yapmalı hem de onların mutfağı sevmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızla mutfakta yapılan sohbetler hem eğlenceli olur hemde ileride hatırlayacağımız tatlı bir anı olur. Krep değişik isimlerde yapılmakta, kaygana akıtma daha birçok ismi vardır.Ama hepsi ayın tatta birde meyveli cevizli denemek istermisiniz.
- 2 yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 - 2 su bardağı un
- çilek , pudra şekeri, çöp şiş
- ceviz içi
Derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.Sütü suyu 1 silme çay kaşığı kabartma tozu 1 silme çay kaşığı tuzu 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip iyice çırpın. Unu yavaş yavaş ilave edip iyice çırpın un topakları kalmasın. Hamur akışkan bir kıvamda olacak.
Krebi yapacağınız tavayı katı yağla yağlayın. Hamurdan 1 kepçe alın, tavaya koyarken aşağı yukarı eğerek yada sallayarak hamurun düzgün yayılmasını sağlayın. Krep pişerken küçük kabarçıklar gördüğünüzde hafif yağlayıp spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin.
Hamurun hepsini bu şekilde yaparak krepleri pişirin. Cevizleri robotta çekin ancak fazla ufalamadan ezin. Pişen kreplere ceviz içi serpip rulo sarın. Krepleri 2-3 parmak eninde keserek çöp şişlere geçirin. Aralarına çilek koyun.En son olarak üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder