tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı,huzurlu geçsin temennisiyle bugün sizlerle istek doğrultusunda arkadaşım seçil in bizler için yaptığı haşhaşlı yedi telli çörek tarifini paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.
malzemeler:
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya(40 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık süt derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
1 su bardağı haşhaş bir çay bardağı sıvıyağla bir kasede karıştırılır.
hazırlanan hamur 7 beze yapılır.her beze merdaneyle açılır.bezelerin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür ve üst üste konur.7 beze üstüste konduktan sonra en son bezenin üzerine karışım sürülmez .katlı beze bohça şeklinde katlanır ve tekrar merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır.yağlanmış tepsiye alınan çörek tepside mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fıırnda pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya(40 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık süt derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
1 su bardağı haşhaş bir çay bardağı sıvıyağla bir kasede karıştırılır.
hazırlanan hamur 7 beze yapılır.her beze merdaneyle açılır.bezelerin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür ve üst üste konur.7 beze üstüste konduktan sonra en son bezenin üzerine karışım sürülmez .katlı beze bohça şeklinde katlanır ve tekrar merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır.yağlanmış tepsiye alınan çörek tepside mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fıırnda pişirilir.
afiyet olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder