Kakao sevenlere yumuşacık kekle kurabiye arasında bir lezzet ıslak kurabiye. Yapması kolay bir tarif üstelik tadı damağınızda kalacak bir lezzet. Gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz kabul günlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tat. Uzun süre de kalabilen bayatlamayan bir lezzet zaten uzun süre de kalamaz bu tat. Kahvenin ve çayın yanında harika bir lezzet sevdiklerinize çocuklarınıza yapacağınız güzel bir kurabiye. Islak kurabiye tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Islak kurabiye(Şerbetli)Malzemeler:
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Antep fıstığı veya hindistan cevizi
- 2 veya 3 çay bardağı şeker
- 2 veya 3 çay bardağı su
- 2 - 3 damla limon suyu
Önce şerbeti hazırlamak için 2 veya 3 çay bardağı şeker ve suyu ocağa koyup kaynatın.Limon suyunu ekleyin. Soğutup buzdolabında 1 saat bekletin.
Kurabiye yapmak için 125 gram margarini, sıvı yağı 1 yumurtayı, pudra şekerini karıştırın. Kakao, vanilya kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp üzerine hafif bastırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 170 derecede fırında 20-25 dakika üzeri çatlayana kadar pişirin.
Pişen sıcak kurabiyeleri dolapta soğuttuğunuz şerbete hızlıca batırılıp çıkartın. Düz bir tabağa alıp üzerini Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyin. İki üç saat bekletilip servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder