Islak Kurabiye

Kakao sevenlere yumuşacık  kekle  kurabiye arasında bir lezzet ıslak kurabiye. Yapması kolay bir tarif üstelik tadı damağınızda kalacak bir lezzet. Gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz kabul günlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tat. Uzun süre de kalabilen bayatlamayan bir lezzet zaten uzun süre de kalamaz bu tat. Kahvenin ve çayın yanında harika bir lezzet sevdiklerinize çocuklarınıza yapacağınız güzel bir kurabiye.   Islak kurabiye tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Islak kurabiye(Şerbetli)
Malzemeler:
  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Şerbeti için:
  • 2 veya 3 çay bardağı şeker
  • 2 veya 3 çay bardağı su
  • 2 - 3 damla limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlamak için 2 veya 3 çay bardağı şeker ve suyu ocağa koyup kaynatın.Limon suyunu ekleyin. Soğutup buzdolabında 1 saat bekletin.
Kurabiye yapmak için 125 gram margarini, sıvı yağı 1 yumurtayı, pudra şekerini karıştırın. Kakao, vanilya kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp üzerine hafif bastırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 170 derecede fırında  20-25 dakika üzeri çatlayana kadar pişirin.
Pişen sıcak kurabiyeleri dolapta soğuttuğunuz şerbete hızlıca batırılıp çıkartın. Düz bir  tabağa alıp üzerini Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyin. İki üç saat bekletilip servis yapın.Afiyet olsun. 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...