İçli Köfte Böreği

Malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İç Harcı için Malzemeler:
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 250  gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz,toz kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
İnce bulgurun üzerine kaynamış su döküp, hemen suyunu süzüp  dinlendirin.
 İç harcını hazırlamak için yanmaz bir tencereye  soğanı, kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağı koyup kavurun. Salçasını ilave ederek karıştırın.  Kıymalı harca dinlenmiş ince bulguru, cevizi, tuzu baharatları ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp, iç harcı  soğutun. 
Başka bir kapta yumurtaları kırıp, 1 su bardağı sıvı yağı yağı ekleyerek çırpın. Bu sos yufkalara sürmek için kullanılacak.
Yufkayı tezgaha serip, yumurtalı yağlı sostan kaşıkla koyup, fırçayla yufkanın her tarafını soslayın. Yufkayı katlayıp (yarım ay şeklinde) Ortadan kesin daha sonra  toplam 6 adet üçgen dilimler olacak şekilde kesin.  Üçgen dilimlerin geniş tarafına kıymalı iç malzemeden koyun.  Y ufkanın kenarlarından kapatarak rulo gibi sarın.Uçlarına yumurtalı sostan sürün. Börekleri kalan yumurtalı sosa fazla sokmadan bulayıp çörekotu serpin.
Yağlanmış tepsiye dizip,  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Börekleri akşamdan hazırlayıp yumurtaya galeta ununa bulayıp üzerini  streçleyip sabaha da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...