Elma, bünyesinde bir çok vitamini barındırmakta özellikle güzelliğimizi etkileyenler şöyledir: A Vitamini pürüzsüz bir cilt, b1, b2 ve C vitaminleri sıkı bir doku yapısı için gerekli, E vitamini ise cildi korur ve genç kalmasını sağlar.
Ayrıca Pektin isimli madde sindirimi hızlandırmakta 20'ye yakın Minerallerin işbirliği ile yanaklarımızın kıpkırmızı olmasını sağlamaktadır. İçerdiği yüksek miktarda meyve asidi sayesinde elma doğal bir temizleyicidir.
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- İçi için malzemeler
- 6 tane elma
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İç harcı için elmaları tencerenin içine rendeleyin. Üzerine şekeri koyup ocağa alın. Kendi suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Yağı, cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Tereyağını veya margarini (katı halde iken) unu, şekeri koyup iyice karıştırın. Tereyağını un ile tamamen birbirine yedirin. Üzerine yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Turta hamurunu ikiye ayırın ve yarısını tezgâhın üzerine alıp merdane yardımı ile 1 cm den daha ince bir şekilde açın. Açtığımız hamuru yağlanmış yuvarlak borcam tepsinin tabanına ve kenarlarına koyarak yerleştirin. Hazırladığınız elmalı harcı tepsinin ortasına koyup, spatula ile hamurun her tarafına yayın. Ayırdığınız diğer turta hamurunu merdane ile açın ve uzun şeritler halinde kesin (kafes yapacağız). Elmalı turtanın üzerine bu şerit hamurları kafes görüntüsü verecek şekilde dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen elmalı turtanın üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder