Malzemeler:
Yumurta sarısı
Yapılışı:
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürün akını hamura koyun)
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram margarin
- yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Margarini eritin ve ılık olunca sıvı yağı, sodayı,yoğurdu, yumurtayı, üzeri için ayırdığınız yumurta sarısının beyazını, kabartma tozunu, tuzu koyup karıştırın. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatıp buzdolabının alt rafına koyup ertesi güne kadar bekletin. Akşam koyup sabah olunca poğaçaları yapın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.Çatalla üzerine çizgiler yapın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder