Bal Kabaklı Kek

Bal Kabağının faydaları saymakla bitmiyor Özellikle kış meyvesi olan bal kabağı genellikle tatlılarda kullanılmaktadır. Bal kabağının faydalarından bazılarını paylaşmak istedim.
* Bal kabağı beta karoten açısından son derece zengindir. Beta karoten en iyi antioksidanlardan bir tanesidir.
* Kalp hastalıklarından korur.
* İyi bir kanser savaşçısıdır.
* İçerdiğ Karotoneidler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
* Kolesterol ve kan basıncını dengeler
* Bağırsak hareketlerini düzenler.
* Bal kabağı en iyi anti-enflamatuar olarak bilinen antioksidanlardan beta- karoteinin kaynağıdır. Bu madde damar çeperinde kolesterol birikimini önler. İçerdiği potasyum da kan basıncını dengeleyerek hipertansiyon riskini azaltır
* İltihaplanmaları önleyici ajanlar içerir.
* Prostat sağlığını korur.
* Depresyonu hafifletiyor.
* Yaşlanma sürecini yavaşlatır
* Çok iyi bir A vitamini kaynağıdır. A vitamini deri ve hücre yapısı için en önemli vitamindir. Göz ve görme sağlığı bu vitamine bağlıdır. Araştırmalar A vitamininin akciğer ve ağız içi kanserlerini önlediğini de gösteriyor.
* Çok düşük kalorili olması nedei ile kilo vermeyi kolaylaştırır.  Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir.

Bal Kabaklı  Kek


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz 
  • yarım kilo balkabağı(iki ince dilim) 
  • Balkabağını pişirmek için 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Öncelikle bal kabaklarını soyup küp küp doğrayın.Yıkayıp suyunu süzün.Tencereye koyup üzerine şekeri ilave edin pişirin. İyice yumuşayınca ocaktan alıp blendırdan geçirin püre haline getirin.
Çırpma kabına yumurtaları kırın, şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpın. Yağı, sütü ilave edip çırpın. Püre halindeki bal kabağını, tarçını, cevizi, unu kabartma tozunu, karbonatı, tuzu   ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek hamurunu boşaltın. 180 derecede fırında pişirin. Kek soğuyunca dilimleyin. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...