C ve B vitamini açısından zengin olan portakal suyu, damar tıkanıklığını önleyerek, kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Kahvaltı menülerinin vazgeçilmezleri arasında bulunan portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip ve pankreas kanseri gibi hastalıklardan koruyor. Portakal suyu içerisinde bulunan antioksidan ve bioflavin ile kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelliyor. Portakal suyu, içerisindeki ‘C vitamini ve folik asit’ sayesinde ciltte meydana gelecek kırışıklıkları önlüyor. Çocukların fiziksel gelişiminde de önem arz eden portakal suyu, damar sertliği ve felç hastalıklarına karşı koruyucu bir özellik taşıyor.
Portakal suyu, özellikle küçük çocukların bağışıklık sistemini güçlendirerek onları hastalıklardan koruyor. çocukların gribal rahatsızlıklardan korumak için, portakal suyu içirin. Portakal suyunu hazırlamak pek fazla zor bir iş gerektirmiyor. Portakalları yıkadıktan sonra, sıkma makinesinin içerisine atın. Ardından portakal suyu servise hazır hale getirin.
Yağsız Portakallı Kek
Malzemeler:- 3 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 12 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın rendesi
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 7 yemek kaşığı şeker
Yumurtaları çırpma kabına kırın. Toz şekeri ilave edip çırpın. Portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini, unu yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu da ilave ederek çırpın. Hamur kıvama gelince hafif yağlanmış 26 cm kek kalıbına boşaltın. 175 derecede fırında pişirin.
Sosunu hazırlamak için:
1,5 su bardağı portakal suyuna 7 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırarak şekeri eritin.
Kek pişince çıkarın, ilk sıcaklığı çıkınca hazırladığınız şekerli portakal suyunu kaşıkla kekin her yerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder