Sodalı Kolay Su Böreği

Maden suyu,  ( soda) içeriğindeki zengin mineral değerleri ile vücudunuzun zinde kalmasına ve gün içinde kaybettiğiniz su kaybını en aza indirerek kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olur. Maden suyunun içerdiği kalsiyum; kemik yapısının, florür ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır.
* Zengin magnezyum içeriği sayesinde kalp ve damar hastalıklarını azaltır.
*  Maden suyundaki bikarbonat; mide hastalıklarına iyi gelir.
*  Şeker hastalığı ve gut tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde tavsiye edilir.
* İçeriğindeki sülfat; bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
* Gebelikte de maden suyu tüketimi çok önemlidir. Annenin aldığı vitamin ve minerallerle beslenen bebeklerin gelişimlerinin sağlıklı olması için maden suyu hem anne, hem de bebek için önem taşır.
* Hem vücudunuzun sağlığını, hem de cilt güzelliğinizi korumak için günlük önerilen maden suyu miktarı en az iki şişedir.
*  Kalori içermeyen maden suyu, zayıflama programlarında yardımcı bir unsur vazifesi görür.
* Selülit oluşumunu engellemeye yardım eder.
 Soda ( maden suyu) aynı zamanda böreklerde poğaçalarda hamurun kabarmasında yardımcı olur .Pişen börekler poğaçalar daha lezzetli oluyor.

Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 3 yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ tereyağ karışımı (yarım su bardağı tereyağ / yarım su bardağı sıvı yağ)
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt veya su
  • İç Malzemesi:
  • 1 kalıp beyaz peynir. yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tereyağ ve sıvı yağ karışımını, bir şişe sodayı, kremayı boşaltıp iyice çırpın. Bu yaptığımız  karışım böreğin sosu olacak.
Böreğin iç harcı için ise, peyniri ezin maydanozu doğrayıp karıştırın.
Şimdi  az yağlanmış tepsiye yufkanın birini yayın. Kenarları tepsiden taşsın. İkinci yufkayı parçalayıp tepsiye yayın. Üzerine  hazırlanan sostan kaşıkla yayın. Sosun üzerine  peynirli  iç harç yayın. Üçüncü yufkayı parçalayarak yayın ve soslayın. Dördüncü yufkayı da aynı şekilde yayarak soslayıp  peynirli iç harç koyun. Beşinci yufkayı aynı şekilde parçalayıp yayın soslayın. Üzerine altıncı yufkayı yayıp soslayın. En alttaki yufkayı üstteki yufkalara ortaya doğru toplayın.
Börekleri kare kare kesin. Üzerine de kalan sosu  bol bol dökün.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35 -40 dakika pişirin. Bu böreği 3 yufka ile ve küçük tepsiye göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...