Malzemesi:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Kreması için Malzeme:
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 fiske gıda boyası
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle kekin hamurunu hazırlayın. Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Sıvı yağı, tarçını kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvamını alınca yağlanmış yuvarlak küçük kek kalıbına boşaltın.175 dereceli fırında keki pişirin.
Şimdi sıra krema da kek orada pişe dursun. Krema için mısır nişastası, toz şeker, süt,su bir fiske gıda boyasını ( istenirse) ocağa koyup karıştıra karıştıra pişirin.Muhallebi kıvamında olunca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Kek pişip ılıyınca kalıptan çıkarıp hazırlanan kremayı bir güzel keke yayın. Ayrıca pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder