Kremalı Kek


Malzemesi:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Kreması için Malzeme:
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 fiske gıda boyası
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
Öncelikle kekin hamurunu hazırlayın. Yumurtaları şekerle  iyice çırpın. Sıvı yağı, tarçını kabartma tozunu ve  unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvamını alınca  yağlanmış yuvarlak küçük kek kalıbına  boşaltın.175 dereceli fırında keki pişirin.
Şimdi sıra krema da kek orada pişe dursun. Krema için mısır nişastası, toz şeker, süt,su bir fiske gıda boyasını  ( istenirse) ocağa koyup karıştıra karıştıra pişirin.Muhallebi kıvamında olunca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Kek pişip ılıyınca kalıptan çıkarıp hazırlanan kremayı bir güzel keke yayın. Ayrıca pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...