Mısır unu, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, folik asit ve lif açısından zengindir. Mısır unu genel olarak yöresel kullanıma sahiptir.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu mısırın çok faydalı olduğunu karadeniz insanını mısırı çok fazla tükettiği için sağlıklı olduklarını ve ala vitiligo hastalığına yakalanmadıklarını belirtti.Mısır unu,mısır yağı ve mısırsı haşlayarak tüketmemizde fayda vardır dedi.
* Mısır taneleri doymamış yağ asitleri, nişasta ve A vitamini açısından zengindir.
* Doymamış yağ, kandaki kolesterol düzeyinin kontrol edilmesine yardımcı olduğu için kalp ve damar sağlığına faydalıdır
* A vitamini ise gözler, kemikler, diş ve böbrekler için gerekli bir vitamindir.
* Sağlık sektöründe ise mısır nişastası, ilaç yapımı ve C vitamini üretiminde kullanılır.
* Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır.
* Ayırca mısır püskülüde çok faydalıdır idrar söktürücü,ve zayıflamayı kolaylaştırıcıdır
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Tereyağı,sıvı yağı,pudra şekeri, elle karıştırılır.Mısır unu kabartma tozu ve unu yavaş yavaş koyarak hamuru yoğurun.Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elle yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder