Lokum Kek

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı erimiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase hindistan cevizi ( üzeri için)
  • 3 su bardağı un 
  • Sosu için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Yumurtaları şekerle çırpın.Margarini, sütü,vanilyayı unu kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.  Hamuru yağlanmış  dikdörtgen  küçük tepsiye boşaltın.180 derecede fırında pişirin.
 Bu arada sosu hazırlayın. 3 su bardağı sütü, 1 yemek kaşığı kakao ve yarım su bardağı toz şekeri çırpın. 
Kek soğuyunca normal kekten daha küçük kare parçalara  kesin.  Kestiğiniz küçük kare kekleri hazırladığınız sosa batırın. Islak kekinizi hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.Afiyet olsun.   

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...