Ile Mascarpone basit bir çikolatalı kek 8-10 porsiyon yapar :
Malzemeler
200 gr çikolata
- 5 tam yumurta
- 150 gr Mascarpone
- Şeker şurubu (150 gr şeker, 3 yemek kaşığı su,
2 tatlı kaşığı beyaz sirke)
- 80 gr un
- 50 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı kakao tozu , bir su banyosu üzerinde bir kapta tereyağı ile çikolatayı eritiN
çikolata ve tereyağını eriterek ... |
, Mascarpone katılın homojen, rezerv kadar karıştırın.
mascarpone ile çikolata karıştırma ... |
Büyük bir kapta yumurta çırpın.
Şeker şurubu eklemeden önce yumurta yendi |
Şeker şurubu hazırlayın:
bu 115-116 ° C / 239-241 ° F ulaşıncaya kadar su ve beyaz sirke ile şeker pişirin
şeker yemek |
Sonra her zaman kırbaçlanan yumurta üzerinde ince bir dere içinde yavaşça dökün. Sıcaklık, oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar kırbaçlanan tutun. Karışım, köpüklü olması gerekir.
Sıcak şeker şurubu ile çırpılmış yumurta ... |
Çikolata / Mascarpone karışımı ile birleştirin.
Çikolata ve mascarpone ile birlikte yumurtalar |
Kakao tozu ve unu katlayın.
kakao tozu ve unu katlanır ... |
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün meyilli (burada 24 cm çapında)
kek tava yağlanmış unlanmış ve |
Sonra önceden ısıtılmış fırında hemen koymak, 20 ~ 25 dakika orta ısı. üzerinde pişirmek etmeyin ! İçinde nemli olmalı.
Fırın içinde 25 dakika |
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir... |
Sunumuyla lezzetiyle çok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil