Malzemeler : - Kestane - Şeker - Vanilya lezzet (veya rum)
Temizleyin ve her kestane bir bıçakla bir kesi yapmak. Blanch bunları 10 dakika su içinde, daha sonra bunları (birinci kalın kabuk) soyun.
Su geri koyun ve 30 ila 40 dakika pişirin. Strain ikinci kabuğu (ince bir) kaldırmak ve onları ezin. Bu püre tartılır ...
Bir tencerede (püre ağırlığının yaklaşık% 80) şeker koyun, ancak su ile kapak 125 ° C / 257 ° F ulaşana kadar şeker pişirin ...
Sonra (bir süre alabilir), sos tavasına kestane püresi ekleyin vanilya lezzet ya da rum ekleyebilir ve nazik ateşte pişirin ...
o karardığında reçel yapılır ve spatula veya tahta kaşık ile bir "yol" ... hala sıcak kavanoz hemen koyun yapabilirsiniz.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder