Bir verrine Ahududu kompostosu, kremsi bir puding pirinç, taze ahududu ve bir macaron bisküvi ile.
4 verrines (7 cm çapında, 24 cl) yapar
Macaron Bisküvi (Pierre Herme bir tarifi uyarlanmıştır) :
- 45 gr öğütülmüş badem
- 45 gr pudra şekeri
- 35 gr yumurta beyazı (yaklaşık bir ünite)
- 45 gr pudra şekeri
- Kırmızı gıda boyası (toz)
Bir veya iki gün önce bu adımı yapabilirsiniz.
Bir mutfak robotunda birlikte ince pudra şekeri ve zemin badem karıştırın. Daha sonra bir elek içinden geçirin.
Şeker içine gıda boyası karıştırın. Sert kadar yumurta akı çırpın, daha sonra, 2 veya 3 kez şeker ekleyin, pürüzsüz ve parlak kadar yeniyor.
Badem / şeker karışımına beze Blend.
Pişirme kağıdı veya silikon mat üzerine bu meyilli yayıldı. Ben diskleri bir şablon yardımıyla 2 mm kalınlığında 7 cm çapında, şekil. 2 saat süre ile kurumaya bırakın, sonra 1 saat boyunca (çok düşük sıcaklık) 30 dakika fırında koymak
Hermetik kap içinde Rezerv.
Ahududu Komposto : - 300 gr frambuaz - 45 gr şeker - 2 yemek kaşığı limon suyu - 2 gr jelatin (1 sayfa) Bu adımı önceki gün yapın.
Soğuk suda jelatin hidratı.
Şeker ve düşük ateşte 10 dakika limon suyu ile ahududu pişirin. Isı dışarı jelatin ekleyin. Daha sonra, soğumasını verrines bu komposto dökmek için izin verin. Buzdolabında Rezerv.
Kremalı Puding Rice : puding pirinç (önceki gün) için - 365 gr süt - 65 gr pirinç ( arborio ) - 35 gr tereyağı - limon kabuğu - 50 gr şeker - 1/2 çay kaşığı vanilya tozu vanilya muhallebi sosu için ( önceki gün) biz sadece yaklaşık 50 gr bunun ihtiyaç / \ haber! - 100 gr süt - 15 gr şeker - 1 yumurta sarısı - 1/2 çay kaşığı vanilya (toz) terbiye için: - 50 gr krema (soğuk)
Bir tencerede, daha sonra, limon kabuğu ve vanilya tozu ile süt kaynatın pirinç ekleyin. Çok kısık ateşte 30 ila 40 dakika pişirin. Bunun bir göz atın ve zaman zaman karıştırın.
Pirinç tamamlandığında şeker ekleyin. Karıştırın ve buzdolabında rezerv.
, Muhallebi sosu hazırlayın
bir kapta şeker ile yumurta sarısı yendi ...
Daha sonra, süt ve bir tencerede ısıtın vanilya önceki karışımın üzerine dökün, homojen kadar hızlı kırbaç sonra tencerede geri koymak ve karışım tüm karıştırma, 85 ° C / 185 ° F ulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin Zaman.Buzdolabında bir elek ve rezerv geçmek (doğrudan yüzeyde plastik film kaplı)
Montaj : puding pirinç ve buzdolabı muhallebi sosu çıkarın. Puding pirinç üzerinde yaklaşık 50 gr vanilyalı krema sosu dökün ve ince harmanlayın.
Bu zirveleri sonra puding pirinç içine özenle katlayın oluşturur kadar Sonra, krem kırbaç.
Ahududu kompostosu ile verrines, daha sonra krem puding pirinç dökün buzdolabı çıkarın.
Servise kadar buzdolabında ... üst Reserve bazı taze ahududu düzenleyin.
15 dakika önce servis buzdolabı kaldırmak, verrine üstüne bir macaron bisküvi koymak ...
İstediğiniz gibi ... ve süsleyin. İşte ben Ahududu havyar yapılan (Christophe Felder bir teknikle uyarlanmış) .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder