Milföy Hamurlu Külah Pasta

Dondurma yemenin en keyifli yanlarından biri de çıtır çıtır külahlarını yemektir.Dondurma külahı ilk kez Amerika’da bir İtalyan göçmen tarafından yapılmış. Ancak önceleri rağbet görmemiş. Ertesi yıl Amerika’da bir fuarda Dondurma satıcısının kağıt tabakları bitince tezgahındaki dondurmaları nasıl satacağını düşünürken  gözleme satıcıdan aldığı gözlemelerin içine dondurmaları koyup satmayı dener. Böylece o yıl fuarın gözdesi haline gelen dondurma külahı yada kornet gündelik hayatımıza girmiş olur.
MİLFÖY HAMURLU KÜLAH PASTA
Malzemeler:
  • 13-14 tane milföy hamuru
  • 15 adet dondurma külahı
Muhallebisi için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri
  • Ceviz/ fındık içi
Yapılışı:
Öncelikle muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için  sütü, şekeri, nişastayı.pirinç ununu ve  unu tencereye koyarak  vanilya hariç tüm malzemeyi  sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatıp muhallebiyi mikser ile 5 dakika kadar  çırpın.
Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığınız milföy hamurunu merdane ile her taraftan 4-5 cmgenişletin. Genişleyen milföy hamurunu 1,5 cm şeritler halinde kesin.  Dondurma külahlarının dışlarını aliminyum folyo ile kaplayın. Külahların üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde milföy hamurlarını sarın. ( Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor ) Hamurları sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterin. Bu şekilde tüm külahları hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin...

Pişip soğuyan milföy külahlarını içinden folyo sarılı dondurma külahlarını çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile soğuyan muhallebiden doldurun. Külahları su bardaklarına muhallebili kısım üste gelecek şekilde koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba koyun. Dolapta külahtaki tatlılarınızı 1-2 saat bekletin. Muhallebisi iyice kıvam alan külahları  fındık tozu ceviz parçacıkları ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serpin.  Afiyetle olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...